MCC consideră "lipsite de temei" acuzaţiile privind modificarea Ordonanţei privind cinematografia

Ministerul Culturii şi Cultelor (MCC) consideră "lipsite de temei" acuzaţiile lui Ioan Cărmăzan, Adrian Popovici şi Ion Ionescu, care au protestat, marţi, printr-o scrisoare deschisă faţă de unele prevederi din noul proiect de modificare a Ordonanţei privind cinematografia.

2 afișări
Imaginea articolului MCC consideră "lipsite de temei" acuzaţiile privind modificarea Ordonanţei privind cinematografia

MCC consideră "lipsite de temei" acuzaţiile privind modificarea Ordonanţei privind cinematografia

Semnatarii contestă trecerea numirii comisiilor de selecţie şi de contestaţie la concursul de proiecte cinematografice din responsabilitatea ministrului Culturii şi Cultelor în cea a directorului general al Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC): "Pe lângă atribuţiile date prin lege, de organizare a concursului, secretizare a dosarelor şi finanţare a proiectelor, CNC va primi şi atribuţia de a numi comisiile, ceea ce este de natură să genereze confuzie şi conflicte de interes: «jucătorul devine şi arbitru, arbitrul va fi şi jucător»!?".

La aceste acuzaţii, MCC spune că până la aprobarea modficării Ordonanţei privind cinematografia de către Guvern, proiectul de act normativ se află în faza de dezbatere publică, fiind afişat pe site-ul ministerului de la sfârşitul lunii iulie.

"Proiectul Ordonanţei privind cinematografia este rezultatul unui grup de lucru din care au făcut parte reprezentanţi ai MCC, RADEF, CNC şi ai unor uniuni şi asociaţii de cineaşti", transmite MCC.

În plus, MCC spune că marţi, la sediul instituţiei condusă de Adrian Iorgulescu, a fost organizată o dezbatere, la care au fost invitate cele trei organizaţii de cineaşti care au semnat scrisoarea deschisă, în vederea clarificării tuturor aspectelor legate de Ordonanţa privind cinematografia. "Două dintre aceste organizaţii au dat curs invitaţiei. În condiţiile date, acuzele de «lipsă de transparenţă» aduse MCC sunt lipsite de temei şi denotă reaua credinţă a celor care le formulează ", precizează MCC.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici