Mediafax Monitorizare vizează extinderea serviciului de monitorizare web în 2010

Mediafax Monitorizare, liderul pieţei locale de monitorizare de presă, vizează extinderea serviciului de monitorizare web în 2010, prin creşterea numărului de site-uri şi bloguri monitorizate şi mărirea cu cel puţin 50 de companii a portofoliului de clienţi pe acest segment.

90 afișări
Imaginea articolului Mediafax Monitorizare vizează extinderea serviciului de monitorizare web în 2010

Mediafax Monitorizare vizează extinderea serviciului de monitorizare web în 2010

"Monitorizarea web prezintă deja oportunităţi importante de business, iar anul viitor tendinţa va fi şi mai evidentă, datorită potenţialului acestui serviciu de a atrage noi clienţi şi, totodată, de a contribui la fidelizarea clienţilor existenţi", spune Bogdan Ceauşescu, Unit Manager Mediafax Monitorizare.

În prezent, Mediafax monitorizează 850 de site-uri româneşti, structurate pe domenii de activitate şi pe regiuni. Clienţii au acces la un raport zilnic cuprinzând toate articolele din media online ce conţin cuvintele cheie relevante pentru activitatea lor.

"Tot mai multe companii vor încredinţa activitatea de monitorizare web unui furnizor profesionist de monitorizare de presă, odată cu creşterea importanţei online-ului şi, în consecinţă, a nevoii companiilor de a afla rapid cum sunt reflectate brandurile lor în acest mediu", adaugă Bogdan Ceauşescu.

Mediafax Monitorizare va adăuga constant noi site-uri şi bloguri la lista de surse monitorizate în decursul anului următor şi vizează o creştere a numărului de clienţi pe acest segment până la un total de aproximativ 70 de companii.

"După un an în care ne-am concentrat pe integrarea site-ului de monitorizare în platforma de servicii business-to-business Mediafax.biz, în 2010 ne vom axa pe dezvoltarea serviciilor existente, în special a monitorizării web, pentru a ne păstra poziţia de lider pe o piaţă care anticipăm că va creşte cu circa 2%", explică Bogdan Ceauşescu.

Conform estimărilor Mediafax Monitorizare, piaţa de monitorizare de presă va creşte uşor faţă de acest an, până la aproximativ 13 milioane de lei. Deşi vor rămâne prudente în elaborarea bugetelor de PR, companiile vor continua să folosească monitorizarea profesionistă de presă ca instrument indispensabil pentru elaborarea strategiilor lor de comunicare, aşa cum s-a întâmplat şi în 2009, în ciuda crizei. Monitorizarea de presă a înregistrat în acest an o scădere de circa 3,8% - mai mică decât cea de pe alte pieţe - astfel că, la nivelul lui 2009, piaţa va avea o valoare de circa 12,8 milioane lei, potrivit estimărilor Mediafax Monitorizare.

Mediafax Monitorizare este liderul pieţei de monitorizare de presă din România. Lansat în 1998, ca primul serviciu românesc de monitorizare profesionistă a presei, Mediafax Monitorizare furnizează, în prezent, rapoarte zilnice şi analize de imagine unui portofoliu de circa 250 de clienţi corporate şi instituţionali. Rapoartele zilnice, ce pot fi accesate de clienţi prin intermediul contului individual de pe www.monitorizare.mediafax.biz, conţin toate materialele jurnalistice în care se regăsesc cuvintele-cheie definite de aceştia şi includ copii scanate ale articolelor din presa scrisă şi înregistrările programelor de ştiri radio şi TV. La rândul lor, analizele media evaluează acoperirea mediatică înregistrată de clienţi şi de concurenţii lor sau felul în care presa a reflectat temele de actualitate din industria în care aceştia activează. În august 2009, site-ul Mediafax Monitorizare a devenit parte a platformei Mediafax.biz. Odată cu schimbarea adresei în www.monitorizare.mediafax.biz, site-ul a oferit utilizatorilor noi funcţionalităţi şi un nou layout.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici