Mediafax şi Fundaţia MediaPro lansează proiectul "Jurnalism cetăţenesc, şansa pentru ocupare-JETOP"

Mediafax, în parteneriat cu Fundaţia pentru Educaţie şi Dezvoltare MediaPro, lansează joi, 28 aprilie, proiectul "Jurnalism cetăţenesc, şansa pentru ocupare - JETOP" (ID 75858), finanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

325 afişări
Imaginea articolului Mediafax şi Fundaţia MediaPro lansează proiectul "Jurnalism cetăţenesc, şansa pentru ocupare-JETOP"

Mediafax şi Fundaţia MediaPro lansează proiectul "Jurnalism cetăţenesc, şansa pentru ocupare-JETOP" (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Trecerea de la statutul de şomer la cel de angajat nu esteîntotdeauna uşoară, mai ales în condiţiile economice actuale. Înunele cazuri, persoanele aflate în şomaj pentru o lungă perioadă detimp întâmpină dificultăţi în adaptarea la cerinţele pieţei muncii,iar calificările lor sunt redundante pe piaţa muncii, potrivit unuicomunicat de presă.

Măsurile implementate prin proiectul "Jurnalismcetăţenesc, şansa pentru ocupare - JETOP" sunt un sprijinpentru reintegrarea şomerilor pe piaţa muncii şi vor duce laîmbunătăţirea şanselor de ocupare în regiunea Bucureşti -Ilfov.

La proiect vor participa 100 de persoane aflate în căutarea unuiloc de muncă sau şomeri de lungă durată din regiunea Bucureşti -Ilfov. Implicarea lor în proiect presupune participarea la un cursde reporter, la care vor dobândi cunoştinţele necesare practicăriimeseriei de jurnalist şi îşi vor forma abilităţi care să le permităocuparea unui loc de muncă în domeniul media.

În cadrul proiectului va fi derulată o campanie deinformare privind piaţa muncii din sectorul media, în carevor fi prezentate direcţiile spre care se îndreaptă acest domeniuşi oportunităţile de angajare.

Activităţile proiectului includ orientare şi consiliereprofesională, asistenţă şi consiliere pentru demararea uneiactivităţi independente în domeniul media, precum şiformare profesională prin organizarea unui curs de reporter pentrucele 100 de persoane din grupul ţintă.

La finalul cursului de reporter, participanţii laproiect vor pune în aplicare cunoştinţele şi abilităţile dobânditeşi vor realiza materiale de presă care vor fi evaluate despecialişti în domeniu. Cele mai bune materiale vor fipublicate în presă, iar autorii lor vor fi premiaţi.

Proiectul se desfăşoară pe o perioadă de 12 luni, iar lafinalizarea acestuia membrii grupului ţintă vor avea posibilitateasă se angajeze în mass-media sau să lucreze pe cont propriu înacest domeniu, printr-o colaborare cu structuri de presă sauprintr-o activitate independentă.

Obiectivul general al proiectului vizează creşterearatei de ocupare la nivelul regiunii Bucureşti -Ilfov.

Conferinţa de lansare a proiectului "Jurnalism cetăţenesc, şansapentru ocupare - JETOP" va avea loc joi, 28 aprilie, de la ora9.30, la Hotel Howard Johnson Grand Plaza, sala Platinum GrandBallroom. Conferinţa de presă va fi suţinută de reprezentanţi aicompaniei Mediafax şi ai Fundaţiei pentru Educaţie şi DezvoltareMediaPro.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici