"Megatron" al lui Marian Crişan, recompensat cu Palme d'Or - în premieră la TIFF

Scurtmetrajul "Megatron" al regizorului Marian Crişan, care a fost premiat, duminică, la Festivalul de la Cannes, cu Palme d'Or, va fi prezentat în premieră în România la Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF), au declarat, luni, organizatorii evenimentului.

73 afișări
Imaginea articolului "Megatron" al lui Marian Crişan, recompensat cu Palme d'Or - în premieră la TIFF

Regizorul Marian Crişan (Imagine: Mediafax Foto)

"Filmul lui Marian Crişan va fi prezentat în premieră în România, într-un coupé, la închiderea festivalui, odată cu filmul «Boogie», al lui Radu Muntean, şi acesta prezentat la Cannes", a declarat Tudor Giurgiu, preşedinte onorific al TIFF.

De asemenea, în cadrul festivalului va ma rula o proiecţie exclusivă a unui alt film semnat de Marian Crişan, documentarul "Luni", care prezintă o zi de luni din viaţa cântăreţului hip-hop Sişu.

Regizorul Marian Crişan, premiat, duminică, la Festivalul de la Cannes, cu Palme d'Or pentru scurtmetrajul "Megatron", a declarat pentru MEDIAFAX că acest trofeu înseamnă o victorie pentru filmul românesc, întrucât reprezintă o dovadă de încredere în cinematografia de la noi.

"Megatron" este o poveste despre un copil de 8 ani, care locuieşte împreună cu mama lui, într-un sat nu foarte aproape de Bucureşti. "Este povestea unui băieţel care îşi serbează ziua de naştere la McDonald's.

Pelicula a fost filmată în special în afara Bucureştiului, fiind o călătorie spre Bucureşti", a spus Marian Crişan. Scurtmetrajul are doar două personaje, copilul Maxim Trinu şi mama, interpretată de Gabriela Crişu.

Marian Crişan a semnat regia, scenariul şi dialogurile acestui film, în timp ce montajul a fost realizat de Tudor Pojoni, decorurile, de Cristina Barbu, iar imaginea, de Tudor Mircea.

Din distribuţie fac parte Gabriela Crişu (Mama), Damian Oancea, Erwin Simsensohn, Maxim Adrian Strinu.

Cea de-a şaptea ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), care se va desfăşura în perioada 30 mai - 8 iunie, la Cluj, va debuta cu cel mai recent film al regizorului Michael Haneke, thriller-ul psihologic "Funny Games".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici