"Megatron" de Marian Crişan - în cinematografe, din septembrie

Filmul "Megatron" de Marian Crişan, care a câştigat anul acesta Palme d'Or pentru scurtmetraj la Festivalul de la Cannes, va rula în cinematografe din a doua jumătate a lunii septembrie, a declarat pentru MEDIAFAX producătorul peliculei, Anca Puiu.

29 afișări
Imaginea articolului "Megatron" de Marian Crişan - în cinematografe, din septembrie

"Megatron" de Marian Crişan - în cinematografe, din septembrie (Imagine: Mediafax Foto)

"Megatron", care a fost prezentat în premieră în România la Festivalul Internaţional de Film Transilvania, la începutul lunii iunie, va rula în cinematografe împreună cu alte două scurtmetraje ale casei de producţie Mandragora, "Joi", de Hadrian Marcu şi "Bricostory" de Andreea Păduraru.

Calupul cu cele trei scurtmetraje va intra în cinematografe după ce, la începutul lui septembrie, "Megatron" va fi proiectat la Institutul Cultural Român în prezenţa regizorului, în cadrul evenimentului "Seara de film ICR".

"Megatron" este o poveste despre un copil de opt ani, care locuieşte împreună cu mama lui, într-un sat aflat la o distanţă considerabilă de Bucureşti.

Este ziua de naştere a băiatului, aşa că acesta vrea să o serbeze la McDonald's, unde, în meniul pentru copii, ar trebui să primească jucăria "Megatron". Însă dorinţa copilului este alimentată de alte resorturi - acesta vrea să îşi revadă tatăl, mama sa fiind divorţată de acesta.

"Megatron" exploatează latura dramatică, emoţională a poveştii, concentrându-se pe singurătatea ce transpare prin personajele principale.

"Joi" de Hadrian Marcu spune povestea unei femei, muncitoare calificată într-o fabrică de prosoape, care acceptă să fie condusă acasă de un coleg.

În "Bricostory", de Andreea Păduraru, doi îndrăgostiţi, Anca şi Paul, îşi folosesc pauza de masă pentru a face cumpărături într-un magazin pentru amenajarea locuinţelor. Anca se împrieteneşte cu Robert, un angajat al magazinului, într-o încercare de a-l face gelos pe Paul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici