"Megatron" şi "Boogie", proiectate la Festivalul de Film de la Ierusalim (Video)

Filmele "Megatron" de Marian Crişan, "O zi bună de plajă" de Bogdan Mustaţă şi "Boogie" de Radu Muntean vor rula în cadrul unei secţiuni speciale, dedicată cinematografiei româneşti, la Festivalul Internaţional de Film de la Ierusalim (10-19 iulie).

23 afișări
Imaginea articolului "Megatron" şi "Boogie", proiectate la Festivalul de Film de la Ierusalim (Video)

"Boogie", în regia lui Radu Muntean

În cadrul secţiunii "Romanian Cinema: The Next Generation" vor mai fi proiectate încă patru scurtmetraje, "La drumul mare" de Gabriel Sârbu, "Lecţia de box" de Alexandru Mavrodineanu, "Valuri" de Adrian Sitaru şi "Lampa cu căciulă" de Radu Jude, potrivit site-ului oficial al evenimentului.

Proiecţia filmelor, care va avea loc pe 15 iulie, va fi urmată de o masă rotundă pe tema "Noul val al cinematografiei româneşti: Generaţia următoare - direcţii şi perspective".

Discuţiile, la care vor participa regizorii Gabriel Sârbu şi Alexandru Mavrodineanu, criticii Cristina Corciovescu şi Alex Leo Şerban şi producătorul Anca Puiu, vor fi moderate de criticul de film Dan Făinaru. În deschiderea evenimentului va vorbi şi directorul Institutului Cultural Român din Tel Aviv, Madeea Axinciuc.

Şi filmul lui Radu Muntean, "Boogie", va rula în cadrul festivalului, la secţiunea Panorama.

Aflat la cea de-a 25-a ediţie, Festivalul Internaţional de Film de la Ierusalim cuprinde diferite manifestări speciale, precum o secţiune cu filme care au rulat în Festivalul Internaţional de Film de la Sarajevo şi un eveniment dedicat lui John Malkovich.

Astfel, la festival va rula filmul "În mintea lui John Malkovich" (Spike Jonze, 1999) şi o panoramă a celor mai bune filme de animaţie din Europa.

Festivalul cuprinde şi secţiuni dedicate filmului documentar, filmelor pentru copii sau cinematografiei israeliene.

În deschiderea festivalului va rula şi cea mai recentă creaţie Pixar, filmul de animaţie "Wall-E".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici