Michael Hastings, jurnalistul care "a îngenunchiat" un general american, a murit într-un accident

Jurnalistul Michael Hastings, al cărui articol despre Stanley McChrystal, comandantul trupelor americane din Afganistan, publicat în revista Rolling Stone în 2010 a dus la demiterea acelui general, a murit marţi într-un accident de automobil produs la Los Angeles.

817 afișări
Imaginea articolului Michael Hastings, jurnalistul care "a îngenunchiat" un general american, a murit într-un accident

Michael Hastings (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Un comunicat dat publicităţii de editorul-şef al publicaţiei online BuzzFeed afirmă că Michael Hastings, în vârstă 33 de ani, a fost ucis în acel accident, însă nu a oferit alte detalii. Poliţia din Los Angeles şi Biroul de medicină legală nu au confirmat deocamdată decesul.

Poliţia americană a spus că un bărbat neidentificat a fost ucis în zorii zilei de marţi după ce automobilul său s-a izbit de un copac, în apropiere de Hollywood, şi apoi a luat foc. Autorităţile au descris incidentul spunând că a fost "singurul accident fatal din traficul" din Los Angeles în acea zi.

Şoferul era singurul ocupant al automobilului, potrivit poliţiei locale.

Medicul legist Fred Corral a precizat că trupul conducătorului auto a ars şi nu mai poate fi recunoscut şi a cerut o anchetă pentru a putea identifica victima.

Autorităţile spun că nu deţin deocamdată alte informaţii despre circumstanţele în care s-a produs accidentul.

Michael Hastings a devenit cunoscut pentru colaborarea sa cu revista Rolling Stone. Articolul său publicat în această revistă "The Runaway General" a dus la demisia generalului McChrystal din funcţia de comandant al trupelor americane din Afganistan în iunie 2010.

Eric Bates, editor-excutiv la Rolling Stone, spune că în acea vreme armata americană a permis o întrevedere a reprezentanţilor revistei cu generalul McChrystal, sperând că o prezentare pozitivă a armatei în paginile pubicaţiei ar putea fi pe placul cititorilor tineri şi ar putea stimula procesul de recrutare din armata americană.

În schimb, Michael Hastings a prezentat în articolul său comentariile negative făcute de generalul McChrystal şi adjuncţii săi la adresa preşedintelui Barack Obama şi a altor lideri americani din societatea civilă, determinându-l pe preşedintele american să îl elibereze din funcţie.

Michael Hastings, care a rămas editor-colaborator la revista Rolling Stone şi jurnalist la BuzzFeed, a acoperit din punct de vedere mediatic războaiele din Afganistan şi Irak şi a lucrat anterior pentru revistele GQ şi Newsweek.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici