Michele Placido: Sunt convins că TIFF va exploda la nivel european peste doi ani

Actorul şi regizorul italian Michele Placido s-a declarat convins că Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) va exploda la nivel european peste doi ani, spunând că îl va recomanda colegilor săi din Italia şi Franţa.

345 afișări
Imaginea articolului Michele Placido: Sunt convins că TIFF va exploda la nivel european peste doi ani

Michele Placido: Sunt convins că TIFF va exploda la nivel european peste doi ani (Imagine: Raul Ste/Mediafax Foto)

Placido a declarat, duminică, la Cluj-Napoca, în cadrul TIFF Lounge, la o întâlnire cu presa şi publicul, că la ediţia viitoare a festivalului îşi va aduce toţi copiii pentru a viziona filmele timp de zece zile, cât durează manifestarea.

"Sunt convins că TIFF va exploda la nivel european peste doi ani. Îmi încurajez colegii din Italia şi Franţa să vină la TIFF. Voi vorbi cu actorii francezi Daniel Auteuil şi Mathieu Kassovitz, cu care voi face un film în acest an în Franţa, să vină şi ei la TIFF. Mi-a plăcut atât de mult Clujul şi TIFF-ul, încât am hotărât ca anul viitor să vin şi cu copiii mei să stăm la Cluj zece zile să vedem filme. Voi vorbi cu fiul meu cel mare, Michelangelo, să vină chiar marţi la Cluj, pentru a prinde ultimele cinci zile ale TIFF", a spus Placido.

Întrebat cum pot regizorii europeni să se impună în faţa celor americani, Michele Placido a răspuns că nu este vorba despre calitatea regizorilor, ci despre tehnologia folosită.

"Calitatea marilor regizori americani este aceeaşi ca şi cea a regizorilor europeni, din România sau Italia. Foarte mulţi regizori care lucrează la Hollywood sunt de origine europeană, care lucrează cu tehnologie americană. Peste zece ani, când va avea loc globalizarea tehnologiei, mi-e teamă că toate filmele vor fi la fel, şi nu cred că este bine ca acest lucru să se întâmple", a spus actorul şi regizorul italian.

Acesta a afirmat că serialul de televiziune "Caracatiţa", în care a jucat rolul comisarului Corrado Cattani, nu a fost bine văzut de politicienii italieni, chiar actualul premier Silvio Berlusconi plângându-se că "a oferit o imagine negativă a Italiei în lume".

"Serialul a avut un mare succes în Italia, dar mafia, fiind ignorantă, nu a înţeles semnificaţia sa. Mafia nu era mulţumită de succesul serialului, dar nu era mulţumită nici politica italiană. La televiziune, politicienii au început să cenzureze serialul, şi nu vroiau să vorbească despre el. Chiar Berlusconi a declarat că nu i-a plăcut «Caracatiţa» pentru că a oferit o imagine negativă a Italiei în lume. A fost o problemă politică", a adăugat Michele Placido.

La finalul întâlnirii, Placido a acordat autografe pe revista festivalului, "AperiTIFF".

Michele Placido a primit, sâmbătă seară, la TIFF, premiul pentru întreaga carieră acordat unei personalităţi din cinematografia europeană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici