Mihai Craiu vrea să lanseze televiziunea regională de ştiri şi informaţii Dobrogea TV

Mihai Craiu, proprietarul Media Consulta Internaţional, vrea să lanseze postul regional Dobrogea TV, o televiziune tematică de ştiri şi informaţii, care va emite într-o primă fază în municipiul Constanţa şi împrejurimi şi, ulterior, în toată zona de sud a României.

862 afișări

Societatea Media Consulta Internaţional SRL a solicitat Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) o licenţă audiovizuală prin reţele de comunicaţii electronice pentru televiziunea Dobrogea TV, Consiliul urmând să analizeze în şedinţa de joi solicitarea. Asociatul unic al Media Consulta Internaţional SRL este Mihai Craiu.

În mod concret, după obţinerea licenţei de la CNA, Dobrogea TV se va lansa ca o televiziune tematică de ştiri şi informaţii.

"Proiectul de televiziune regională Dobrogea TV este un concept şi un proiect regional de televiziune deţinut în totalitate de Media Consulta International", a declarat Mihai Craiu. El a precizat că, prin Media Consulta, a investit într-un studio regional la Constanţa, cu intenţia de a lansa un post TV regional care să acopere tot sudul României.

Potrivit lui Craiu, sediul televizunii este unul nou, echipamente noi sunt furnizate de specialişti de la Londra, iar echipa Dobrogea TV este coordonată de Daniela Bica, în calitate de administrator al postului.

"Proiectul a fost integrat de Media Consulta şi echipa de specialişti O Video şi Vladimir Bogdănescu, din perspectiva tehnică, şi de regizorul Dinu Târnovan, din perspectiva lansării campaniei mediatice", a mai spus Mihai Craiu.

Totodată, în proiectul editorial pe care Mihai Craiu îl va susţine joi în faţa CNA se spune că Dobrogea TV "se lansează în peisajul mediatic din Municipiul Constanţa în dorinţa de a ocupa un segment relativ liber din piaţa audiovizuală locală/regională, respectiv televiziune tematică de ştiri şi informaţii".

"Acest segment este acoperit parţial de principalele canale naţionale de ştiri, care asigură într-o oarecare măsură şi informarea telespectatorilor din zona noastră. În prezent, în Constanţa funcţionează televiziuni locale generaliste, care difuzează şi jurnale de stiri şi informaţii, dar considerăm că informaţiile prezentate nu reflectă integral evenimentele locale şi nu este satisfacută cererea de informaţii a telespectatorilor. În regiunea Dobrogea nu sunt prezente şi nu pot fi recepţionate servicii de programe audiovizuale de ştiri şi informaţii locale, fiind distribuite numai canalele centrale", se spune în proiectul editorial al postului Dobrogea TV.

Potrivit proiectului, Dobrogea TV va emite în prima etapă în municipiul Constanţa şi împrejurimi, în limita acoperirii oferite de societăţile de cablu. "Având în vedere dezvoltarea tehnologică şi posibilitatea de transport şi distribuţie a programelor audiovizuale, vom încerca în cel mai scurt timp să reuşim distribuţia programului nostru în toate reţelele de televizune prin cablu din judeţele Constanţa şi Tulcea, adică Dobrogea", se mai spune în proiect.

În acest sens, Dobrogea TV va difuza informaţii şi ştiri din toată regiunea, prin intermediul angajaţilor şi corespondenţilor pe care televiziunea o să îi aibă în cele două judeţe.

Printre emisiunile care se vor regăsi în grila de programe a postului Dobrogea TV se numără: "Dobrogea News" - jurnale de ştiri cu durata de la 10 la 40 minute, "Actualitatea Dobrogeană" - care îşi propune să prezinte şi să analizeze principalele evenimente sociale, politice, economice, culturale, religioase etc. (difuzată de luni până vineri, între 09.10-10.00 şi 10.10-11.00), "Raportul zilei" - în care vor fi prezentate, analizate şi dezbătute principalele evenimente ale zilei (de luni până vineri între orele 16.30 şi 18.00), "22" - care va cuprinde dezbateri pe teme actuale din politică, economie şi societate (sâmbăta şi duminica), "180 de minute" - o sinteză a unei zile pline de informaţii pe parcursul a trei ore de emsie (de luni până vineri, între orele 20.00-23.00), "eDobrogea" - emisiune de cultură şi informaţie din IT&C (sâmbăta între orele 09:10-10:00) etc.

Potrivit lui Mihai Craiu, televiziunea regională Dobrogea TV va completa liniile de business din industria media ale Media Consulta International, respectiv: regia de vânzări de publicitate exclusivă pentru posturile de televiziune Realitatea TV, Romantica TV, Etno TV, Taraf TV etc., departamentul specializat în materia licitaţiilor interne şi internaţionale de publicitate, Şcoala de televiziune "Tudor Vornicu" şi departamentul de evenimente speciale dedicate "Oamenilor care au schimbat lumea".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici