Ministerul Culturii ar putea să cedeze Teatrul de Vară din Parcul Bazilescu Primăriei Sectorului 1

Ministerul Culturii ar putea să cedeze Teatrul de Vară din Parcul Bazilescu, aflat în prezent în paragină, Primăriei Sectorului 1, din cauză că nu are fonduri pentru a-l reabilita, în acest sens ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, lansând o consultare publică pe pagina sa de Facebook.

236 afișări
Imaginea articolului Ministerul Culturii ar putea să cedeze Teatrul de Vară din Parcul Bazilescu Primăriei Sectorului 1

Ministerul Culturii ar putea să cedeze Teatrul de Vară din Parcul Bazilescu Primăriei Sectorului 1

"Terenul şi parcul din jur a fost donat statului de Profesorul jurist Nicolae Basilescu. Este acum în proprietatea Primăriei Sectorului 1, care a investit pentru reamenajarea parcului circa 1 milion de euro în 2004. Teatrul propriu-zis, ridicat în 1953 după modelul Teatrului de la Soci şi reprezentativ pentru arhitectura stalinistă, este în proprietatea Ministerului Culturii. În ultimii ani a căzut în paragină", spune ministrul Vlad Alexandrescu.

Potrivit ministrului Culturii, Ordinul Arhitecţilor a făcut un proiect de reabilitare a Teatrului de Vară din Parcul Bazilescu, pentru care finanţarea ar trebui să fie de 500.000-1.000.000 de euro, în funcţie de starea reală a structurii de rezistenţă.

"Ministerul Culturii nu dispune de aceşti bani. Primăria Sectorului 1 spune că îi are şi că ar fi dispusă să se apuce de treabă dacă Ministerul Culturii i-ar transfera proprietatea asupra Teatrului. Desigur cu clauza de a respecta mai departe destinaţia iniţială", mai spune Vlad Alexandrescu.

Acesta îşi întreabă totodată prietenii de pe reţeaua de socializare Facebook dacă sunt de părere ca Ministerul Culturii să cedeze această clădire Primăriei Sectorului 1.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici