Ministerul Culturii va avea trei secretari de stat

Ministerul Culturii, Cultelor şi Patrimoniului Naţional (MCCPN) va avea trei secretari de stat, în urma adoptării unei Hotărâri privind organizarea şi funcţionarea MCCPN, în şedinţa de vineri a Guvernului, a declarat pentru MEDIAFAX secretarul general al ministerului, Virgil Niţulescu.

394 afișări
Imaginea articolului Ministerul Culturii va avea trei secretari de stat

Secretarul general al Ministerului Culturii Virgil Niţulescu (Imagine: Mediafax Foto)

Prin Hotărârea de Guvern privind reorganizarea MCCPN, adoptată pe 16 ianuarie, instituţia condusă de Theodor Paleologu va avea un nou secretar de stat, care se va ocupa de domeniul Patrimoniului.

Acest post se va adăuga celor două posturi de secretar de stat deja existente în cadrul Ministerul Culturii şi anume secretarul de stat care se ocupă de Creaţia contemporană şi diversitatea culturală (ocupat în prezent de Demeter Andras) şi secretarul de stat cu responsabilităţi vizavi de domeniul Cultelor (funcţie deţinută de Gigel Sorinel Ştirbu).

În aceste condiţii, Ministerul Culturii va reveni la structura din ianuarie 2005, a explicat Virgil Niţulescu.

El a mai spus că, prin actul normativ adoptat vineri de Guvern, s-a dispus desfiinţarea funcţiei de secretar general adjunct, deţinută în prezent de Mircea Nicolaie Sălăgean, şi a celor cele două posturi de director general de la Direcţia generală Patrimoniu Cultural Naţional, ocupat de Mircea Angelescu, şi de la Direcţia generală Creaţie contemporană şi diversitate culturală, deţinut de Dan Marius Zarafescu.

Printre schimbările în organizarea Ministerului Culturii prevăzute în hotărâre, figurează şi trecerea Unităţii de Afaceri Europene din subordinea secretarului general în cea a ministrului.

Totodată, Direcţia managementul resurselor umane, servicii deconcentrate, parteneriate, aflată tot în subordinea Secretariatului General, va fi împărţită în două, managementul resurselor umane urmând să rămână o atribuţie a secretariatului general, în timp ce de serviciile deconcentrate se vor ocupa secretarul de stat pentru Patrimoniu, a mai precizat Virgil Niţulescu.

Direcţia monumente istorice şi arheologice se va ocupa de un nou domeniu, cel al peisajelor culturale. Niţulescu a spus că această prevedere corespunde unui plan mai vechi al său, de a aduce peisajele culturale de la Ministerul Dezvoltării la Ministerul Culturii.

Guvernul nu a anunţat care vor fi cei trei noi secretari de stat din Ministerul Culturii. Totuşi, funcţia ocupată în prezent de Demeter Andras i-ar putea reveni lui Octavian Ştireanu, propus de PSD ca secretar de stat în Ministerul Culturii.

Citeşte şi:

Paleologu: Îmi doresc bani pentru cultură, dar şi cultură generatoare de bani

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici