Ministrul Culturii se angajează să schimbe conducerea RADEF

Theodor Paleologu, ministrul Culturii, a semnat, joi, un protocol cu reprezentanţii CNS "Cartel ALFA", prin care se angajează să schimbe Consiliul de Administraţie al RADEF şi să efectueze un audit financiar în instituţie.

25 afișări
Imaginea articolului Ministrul Culturii se angajează să schimbe conducerea RADEF

Ministrul Culturii se angajează să schimbe conducerea RADEF (Imagine: Mediafax Foto)

Semnarea acestui protocol a avut loc după ce, marţi, membrii Biroului Executiv al Sindicatului Liber "RomâniaFilm" din cadrul Regiei Autonome de Distribuţie şi Exploatare a Filmului "România Film" (RADEF) au intrat în greva foamei, în faţa Ministerului Culturii, iar CNS "Cartel ALFA" şi Federaţia Naţională "Alfa ART", la care sindicatul este afiliat, au făcut presiuni pentru rezolvarea situaţiei.

Prin protocolul semnat, ministrul Culturii se angajează să numească un alt Consiliu de Administraţie şi să dispună de efectuarea unui audit financiar la RADEF, de o comisie numită în acest scop, în termen de 10 zile de la semnarea protocolului.

Totodată, ministrul s-a angajat, prin semnarea protocolului, să solicite noului Consiliu de Administraţie să o reîncadreze în funcţie (de administrator al cinematografului Corso, n.r.) pe lidera Sindicatului Liber "RomâniaFilm", Maria Bikfalvi, prin aplicarea Sentinţei civile nr. 7420/28.11.2008, pronunţată de Tribunalul Bucureşti, definitivă şi învestită cu formulă executorie.

Reprezentanţii Sindicatului Liber "RomâniaFilm" au solicitat Ministerului Culturii efectuarea unui audit financiar la RADEF, acuzându-l pe directorul interimar al instituţiei, Maxim Mecca, de management dezastruos, abuz în serviciu şi lipsă de dialog cu sindicatul.

"A creat posturi de coordonatori şi un al doilea post de director de exploatare film. Când unele cinematografe nu îşi pot plăti factura la lumină, dumnealui angajează, după bunul plac, numai directori", a declarat pentru MEDIAFAX Maria Bikfalvi.

Contat de MEDIAFAX, Maxim Meca, directorul interimar RADEF şi preşedintele Consiliului de Administraţie al instituţiei, a spus că nu are cunoştinţă despre semnarea protocolului între Ministerul culturii şi CNS "Cartel Alfa", şi, prin urmare, nu poate comenta prevederile acestuia.

Citeşte şi:

Ministerul Culturii va trimite un corp de control la RADEF

Mai mulţi lideri ai Sindicatului Liber RomâniaFilm vor să intre în greva foamei

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici