Mircea Albulescu: Un actor ca Emil Hossu lasă în spate o durere, un gol

Mircea Albulescu a declarat, pentru MEDIAFAX, că un actor ca Emil Hossu lasă în spate, prin moartea sa, o durere, un gol, precizând că face o "adâncă plecăciune în faţa acestui om".

698 afișări
Imaginea articolului Mircea Albulescu: Un actor ca Emil Hossu lasă în spate o durere, un gol

Mircea Albulescu: Un actor ca Emil Hossu lasă în spate o durere, un gol (Imagine: Diana Iurkiewicz/Mediafax Foto)

"Este o pierdere importantă pentru teatrul românesc, pentru filmul românesc, pentru teatrul radiofonic şi pentru televiziune. Un asemenea actor lasă în spate, prin moartea sa, o durere, un gol. A fost un actor important al Teatrului Nottara, cu care m-am cunoscut. Întâmplător, Teatrul Nottara este vizavi de casa mea şi mă întâlneam mereu cu el. Cel mai mult mă gândesc acum la soţia lui, Catrinel Dumitrescu, care trece prin momente groaznice", a spus Mircea Albulescu.

El a spus că face "o adâncă plecăciune în faţa acestui om". "Nu-mi place să vorbesc la trecut despre actorii care au murit. Cred că Emil Hossu va rămâne în sufletele spectatorilor ca un reper al artei actoriceşti, al teatrului şi cinematografiei", a spus Mircea Albulescu, făcând referire şi la acţiunile civice din ultima perioadă ale lui Emil Hossu.

Actorul Emil Hossu a decedat miercuri seară, medicii SMURD neputând să-l resusciteze după intrarea în stop cardio-respirator. Echipajul SMURD a fost solicitat la Teatrul Nottara din Bucureşti în jurul orei 18.30. Coordonatorul SMURD Bucureşti, medicul Bogdan Opriţa, a spus că medicii au fost chemaţi pentru că actorul Emil Hossu a leşinat, nemaifiind conştient. Medicii l-au găsit pe actor în stop cardio-respirator şi au început manevrele de resuscitare, care însă nu au reuşit.

Emil Hossu, care a murit la vârsta de 70 de ani, a fost actor la Teatrul Nottara din Bucureşti şi a jucat în numeroase filme, printre care "Toamna bobocilor", "Iarna bobocilor", Accident", "Cel mai iubit dintre pământeni" şi "Balanţa".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici