Modă şi materiale primordiale, într-o expoziţie a unui artist român, vernisată la Berlin - GALERIE FOTO

Artistul român Giulian Dumitriu îşi va prezenta expoziţia "Fashion Age. Stone Age. Bronze Age", un concept inovativ care îmbină sculpturi din diferite materiale, pictate şi decorate cu bijuterii şi pietre semipreţioase, în perioada 15 februarie - 31 aprilie 2012, la Berlin.

254 afișări
Imaginea articolului Modă şi materiale primordiale, într-o expoziţie a unui artist român, vernisată la Berlin - GALERIE FOTO

Modă şi materiale primordiale, într-o expoziţie a unui artist român, vernisată la Berlin (Imagine:www.giulian.ro )

Vernisajul expoziţiei de sculptură "Fashion Age. Stone Age. Bronze Age" va avea loc pe 15 februarie, de la orele 18.30, în spaţiile de reprezentare ale Ambasadei României la Berlin, potrivit site-ului instituţiei. Artistul şi opera sa vor fi prezentate de criticul de artă Pavel Şuşară.

Expoziţia "Fashion Age. Stone Age. Bronze Age" poate fi vizitată până pe 31 aprilie.

Prin "Fashion Age. Stone Age. Bronze Age" artistul surprinde omul supus şi tributar modei, dar recunoaşte totodată valenţele artistice ale creaţiilor acesteia şi spune că "arta e la modă, pentru că moda e artă".

Expoziţia este gândită pe trei paliere - "Fashion Age", un concept inovativ care cuprinde sculpturi din marmură, pictate şi decorate cu bijuterii din metale şi pietre semipreţioase, purtând diverse accesorii, de la ochelari de soare şi până la pălării "de marcă"; "Stone Age", care cuprinde lucrări realizate din piatră şi marmură (elemente primordiale), care au un caracter puternic; "Bronze Age" - sculpturi din realizate din bronz, un element nobil, care dezvăluie forme, culori, spirit şi armonie.

GALERIE FOTO

Giulian Dumitriu are 39 de ani şi provine dintr-o familie de artişti. Absolvent al Academiei de Arte Plastice "Nicolae Grigorescu", promoţia 1998, artistul locuieşte şi lucrează în prezent într-una din capitalele europene ale modei, Milano.

Explorator entuziast al formei, de la liniile simbolice inspirate din creaţia lui Brâncuşi şi până la abstractizări ale modei contemporane, Giulian Dumitriu este o prezenţă cosmopolită în expoziţii personale sau de grup în Bucureşti, Milano, Amsterdam, Paris şi Toronto, iar lucrările sale se regăsesc în colecţii particulare din România, Italia, Franţa, Canada, Statele Unite şi Elveţia.

El este cunoscut şi pentru o lucrare inedită - o sculptură a cântăreţei Lady Gaga, care a făcut parte din seria "Fashion Age". Giulian Dumitriu a sculptat în marmură chipul cântăreţei americane Lady Gaga, acoperit de ochelari de soare mari, negri, iar lucrarea a fost expusă la Roma în octombrie 2011.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici