Modificările aduse Legii audiovizualului, neconstituţionale - surse

Modificările aduse Legii audiovizualului, adoptate de Senat, prin care posturile radio şi de televiziune sunt obligate să transmită ştiri "pozitive" şi "negative", în pondere egală, au fost declarate neconstituţionale, au declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX surse oficiale.

19 afișări
Imaginea articolului Modificările aduse Legii audiovizualului, neconstituţionale - surse

Modificările aduse Legii audiovizualului, neconstituţionale - surse

Curtea Constituţională (CC) a dezbătut, miercuri, contestaţia PDL privind modificările aduse Legii audiovizualului, judecătorii Curţii admiţând că acestea încalcă legea fundamentală.

Senatul a adoptat, la sfârşitul lunii iunie, cu unanimitate de voturi, o iniţiativă legislativă prin care programele de ştiri ale posturilor de televiziune şi de radio vor trebui să conţină, în pondere egală, ştiri cu teme pozitive şi, respectiv, negative.

Liderul democrat-liberal Emil Boc a anunţat că deputaţii PDL vor ataca la Curtea Constituţională modificările la Legea audiovizualului aduse prin iniţiativa senatorului PRM Gheorghe Funar şi a deputatului PNL Ioan Ghişe.

La rândul său, Răsvan Popescu, preşedintele Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA),

declara că instituţia pe care o conduce va solicita Preşedinţiei să nu promulge această propunere legislativă

adoptată de Senat.

Pe de altă parte, Clubul Român de Presă (CRP) a făcut apel la preşedintele României, Traian Băsescu, să nu promulge legea votată de Senat, "având în vedere evidentul caracter nedemocratic al respectivei iniţiative legislative".

De asemenea, Agenţia de Monitorizare a Presei (AMP) consideră că proiectul de lege încalcă prevederile Constituţiei României şi pe cele ale Convenţiei Europene a Drepturilor Omului, fiind unul "delirant".

Executivul nu susţine modificările aduse legii audiovizualului deoarece acestea afectează libertatea de expresie a presei, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Camelia Spătaru.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici