Monty Alexander Trio şi Count Basie Orchestra, vineri, la Bucharest Masters of Jazz Festival (Video)

Bucharest Masters of Jazz Festival a adus, vineri, pe scena Sălii Palatului din Capitală, acorduri de jazz, soul şi reggae, interpretate de Monty Alexander Trio, dar şi "partituri" din jazz-ul clasic al anilor '50 - '60, cântate de Count Basie Orchestra, pentru un public de circa 2.000 de persoane.

34 afișări
Imaginea articolului Monty Alexander Trio şi Count Basie Orchestra, vineri, la Bucharest Masters of Jazz Festival (Video)

Count Basie Orchestra

Cu o carieră de peste patru decenii, urmând tradiţia jazz-ului american, dar ţinând cont şi de rădăcinile sale jamaicane, pianistul Monty Alexander şi-a petrecut viaţa explorând diversitatea muzicală şi culturală.

De-a lungul întregii cariere, a cântat şi înregistrat alături de artişti precum Frank Sinatra, Ray Brown, Dizzy Gillespie, Sonny Rollins, Quincy Jones, Ernest Ranglin.

Născut şi crescut în Kingston, Jamaica, Alexander ajunge în SUA în 1961.

În scurtă vreme, ajunge să cânte cu orchestra Art Mooney din Las Vegas, unde atrage atenţia proprietarului clubului New York City, Jilly Rizzo, şi a prietenului său, Frank Sinatra.

A urmat o carieră artistică impresionantă, care i-a adus recunoaşterea mondială.

După ce, în 1976, Monty participa la Montreux Jazz Festival, iar în 1994, cânta la festivalul elveţian, alături de Barbara Hendricks, un program de compoziţii al lui Duke Ellington, se întoarce în Montreux în 1995, cu propriul său grup jamaican de reggae.

În 1991, o asistă pe Natalie Cole în conceperea albumul-tribut adus tatălui ei, Nat King Cole. Discul Unforgettable a obţinut 7 premii Grammy.

În 2000 îi este conferit titlul de Commander in the Order of Distinction, C.D., de către guvernul jamaican, pentru servicii remarcabile aduse ţării ca ambasador muzical în lume.

Până în prezent, Monty Alexander a înregistrat peste 60 de albume.

Cea mai recentă înregistrare a sa este o colecţie de cântece ale celui care a fost preferatul său din toate timpurile, Tony Bennett.

Citește mai departe:

Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici