Moştenitorii lui Mario Puzo, în proces cu Paramount privind continuarea francizei "Naşul"

Moştenitorii lui Mario Puzo, autorul romanului "Naşul" şi al altor cărţi despre mafie, au dat în judecată Paramount Pictures pentru a împiedica studiourile să mai facă alte filme în continuarea francizei de succes bazate pe acest bestseller.

325 afișări
Imaginea articolului Moştenitorii lui Mario Puzo, în proces cu Paramount privind continuarea francizei "Naşul"

Moştenitorii lui Mario Puzo, în proces cu Paramount privind continuarea francizei "Naşul"

Un avocat al familiei lui Puzo, Bertram Fields, a spus joi, la un tribunal din Manhattan, că Paramount a încălcat un contract semnat cu scriitorul încercând să împiedice, în mai, publicarea cărţii "The Family Corleone".

În schimb, în februarie, Paramount l-a dat în judecată pe Anthony Puzo, fiul lui Mario, acuzându-l pe moştenitor că a aprobat publicarea unor noi cărţi în continuarea bestseller-ului "Naşul" (1969), ecranizat de această casă de producţie în 1972. Paramount a considerat că aceste continuări aduc atingere drepturilor de autor pe care le deţine asupra operei lui Puzo, care a semnat şi scenariul celor trei filme "Naşul".

În iulie, familia scriitorului a depus şi ea o plângere, susţinând că cei de la Paramount nu au primit automat drepturile de ecranizare şi pentru cărţile care continuă acţiunea din "Naşul" şi că au fost anunţaţi privind noul volum. Moştenitorii au cerut daune de 10 milioane de dolari.

Avocatul care reprezintă casa de producţie, Richard Kendall, a susţinut că Paramount a cumpărat în 1969 toate drepturile pentru volumul "Naşul".

Judecătoarea în acest caz, Alison Nathan, nu a emis deocamdată o decizie.

Avocatul familiei a mai spus că moştenitorii nu mai sunt dispuşi să colaboreze cu studiourile Paramount şi că se aşteaptă, dacă vor câştiga procesul, să fie contactaţi de alte studiouri pentru achiziţionarea drepturilor pentru realizarea unor noi pelicule în franciza "Naşul".

Mario Puzo a murit în 1999. După decesul său, au mai apărut două cărţi în continuarea romanului "Naşul", scrise de Mark Winegardner, şi cea de-a treia - "The Family Corleone" - semnată de Ed Falco şi publicată în mai.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici