Mungiu: Sunt dezamăgit că "4,3,2" nu a fost selecţionat la Oscar

Cristian Mungiu este dezamăgit că "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile" nu a fost selecţionat între filmele care continuă cursa pentru Oscar, mai ales pentru că filmul său a fost primit cu entuziasm de presa americană, potrivit unui comunicat al regizorului, aflat la Tokyo, pentru promovarea acestui film.

2 afișări
Imaginea articolului Mungiu: Sunt dezamăgit că "4,3,2" nu a fost selecţionat la Oscar

Mungiu: Sunt dezamăgit că "4,3,2" nu a fost selecţionat la Oscar

"Sunt dezamăgit, desigur, că «4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile«  nu a fost selecţionat între filmele care continuă cursa pentru Oscar în principal pentru faptul că primirea grozavă din partea presei americane crease această aşteptare. Dacă parcurgem însă lista filmelor reţinute faţă de cea a filmelor nereţinute, constatăm că suntem într-o companie foarte plăcută şi că votanţii pentru Oscarurile americane pentru film străin pur şi simplu preferă un alt tip de cinema", arată Cristian Mungiu.

Acesta a mai adăugat că premiile şi distincţiile au rostul lor în promovarea filmelor, însă "e bine să ne amintim cu ocazii ca cea de azi că reuşita unui film constă în emoţia pe care o resimt spectatorii privindu-l mai mult decât în onorurile publice pe care se întâmplă să le colecţioneze sau nu".

Lista lungă de nominalizări la premiul Oscar pentru cel mai bun film într-o altă limbă decât engleza, realizată de membrii Academiei Americane de Film, a fost dată publicităţii marţi.

Cele nouă filme selecţionate sunt: "The Counterfeiters" (Stefan Ruzowitzky, Austria), "The Year My Parents Went on Vacation" (Cao Hamburger, Brazilia), "Days of Darkness" (Denys Arcand, Canada), "Beaufort" (Joseph Cedar, Israel), "The Unknown" (Giuseppe Tornatore, Italia), "Mongol" (Sergei Bodrov, Kazahstan), "Katyn" (Andrzej Wajda, Polonia), "12" (Nikita Mihalkov, Rusia), "The Trap" (Srdjan Golubovic, Serbia).

Cristian Mungiu mai deţine şi performanţa de a fi primul regizor român al cărui film a primit o nominalizare la premiul Globul de Aur pentru cel mai bun film străin.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici