Musulmanii din Dobrogea pleacă în pelerinaj la locurile sfinte

Un număr de 84 de musulmani din Dobrogea, cu vârste cuprinse între 19 şi 82 de ani, vor pleca, în perioada imediat următoare, spre locurile sfinte ale Islamului.

32 afișări
Imaginea articolului Musulmanii din Dobrogea pleacă în pelerinaj la locurile sfinte

Musulmanii din Dobrogea pleacă în pelerinaj la locurile sfinte

Pelerinajul a fost organizat de Muftiatul Cultului Musulman din România, în colaborare cu organizaţia religioasă similară din Bulgaria.

Majoritatea pelerinilor din judeţele Constanţa şi Tulcea se vor alătura unui grup mai numeros de credincioşi din Bulgaria şi vor călători cu autocarul traversând Turcia, Siria, Iordania şi Emiratele Arabe, până la locurile sfinte ale Islamului.

Potrivit liderului Cultului Musulman din România, muftiul Iusuf Muurat, un număr de 70 dintre pelerini vor merge cu autocarul, iar restul au rezervate biletele la avion. Cei care au ales să meargă cu autocarul vor pleca în pelerinaj încă de vineri.

Yusuf Muurat spune că pelerinajul cuprinde opt zile de şedere la Medina şi 13 zile în Mecca, în timpul cărora musulmanii vor participa la ritualuri specifice.

"Pelerinajul are loc în perioada 8-12 a lunii Zilhicce, care este ultima lună a calendarului islamic. Orice musulman care are capacitatea financiară şi o bună stare de sănătate este obligat să se achite măcar o dată în viaţă de această îndatorire faţă de Allah", a declarat liderului Cultului Musulman din România, care a precizat că fiecare pelerin va plăti pentru această călătorie aproximativ 2.000 de euro, în aceşti bani fiind incluse cheltuielile de transpoprt, cazare şi masa.

Anual, peste două milioane de musulmani din diferite colţuri ale lumii merg la locurile sfinte, iar ritualul pelerinajului cuprinde mai multe etape: îmbrăcarea ihramulului - veşmântul alb, aruncarea cu pietre în trei locuri fixe în Mina - ritual de lepădare de Satana, sacrificarea unui animal - ovine sau bovine.

Pelerinajul se va încheia în a patra zi a Kurban Bazramului, când credincioşii vor vizita mormântul profetului Muhammed din oraşul Medina.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici