Muzica este în doliu: legendarul chitarist Jeff Beck a murit

Lumea muzicii internaţionale îşi ia rămas bun de la unul dintre „maeştrii” săi.

1415 afișări
Imaginea articolului Muzica este în doliu: legendarul chitarist Jeff Beck a murit

Muzica este în doliu: legendarul chitarist Jeff Beck a murit

Legendarul chitarist Jeff Beck a murit la vârsta de 78 de ani, lovit de o meningită bacteriană bruscă, după cum anunţă apropiaţii pe Instagramul artistului.

Era în Rock and Roll Hall of Fame şi avea degetele asigurate pentru o avere

Beck a fost un simbol al anilor 70. Prin capacitatea sa de a-şi mişca degetele pe chitara electrică, a schimbat soarta muzicii rock a acelor ani.

Artistul îşi asigurase degetele pentru 7 milioane de lire sterline.

Prin muzica sa, Jeff a marcat o epocă prin câştigarea a opt premii Grammy, obţinând Ivor Novello pentru contribuţia la muzica britanică şi intrând în Rock and Roll Hall of Fame atât solo, cât şi cu Yardbirds.

A început în corul bisericii, a refuzat Rolling Stones

Geoffrey Arnold Beck s-a născut pe 24 iunie 1944 la Wallington, Londra şi de mic a dat dovadă de aptitudine pentru muzică, cântând în corul bisericii, fascinat de sunetul chitarei electrice încă de la vârsta de şase ani.

Un instrument pe care îl preia la vârsta de 16 ani, devenind maestru. În 1965 s-a alăturat grupului Yardbirds cu care a rămas până în 1968, plecând după o serie de neînţelegeri cu ceilalţi membri ai grupului.

Apoi, a experimentat din ce în ce mai mult, folosind sunete, efecte şi tehnici care influenţează şi astăzi chitariştii din întreaga lume. Muzica lui a variat întotdeauna de la hard rock la fusion până la pop, dar cu o abordare de bază blues.

Într-un accident de maşină, şi-a fracturat craniul în anii 70, dar fără consecinţe asupra carierei sale. În 1975, cronicile raportează marele său refuz către Rolling Stones, când Jagger şi Richards i-au cerut să-l înlocuiască pe Mick Taylor „M-aş fi îmbogăţit, dar sunt fericit”, a fost  comentariul lui Beck.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici