Muzicianul premiat cu Grammy şi Emmy Adam Schlesinger a murit din cauza COVID-19

  • Muzicianul american premiat cu Grammy şi Emmy Adam Schlesinger a murit din cauza COVID-19
  • Schlesinger, fondator al trupei Fountains of Wayne, a murit la vârsta de 52 de ani
  • Recent, au murit mai multe vedete din cauza COVID-19, printre care muzicianul Alan Merrill şi actorul Mark Blum.
150 afișări
Imaginea articolului Muzicianul premiat cu Grammy şi Emmy Adam Schlesinger a murit din cauza COVID-19

Sursa foto: Profimedia

Muzicianul american Adam Schlesinger, premiat cu Grammy şi Emmy, a murit din cauza infecţiei cu noul coronavirus, la vârsta de 52 de ani, miercuri, într-un spital din New York. 

Schlesinger a fost nominalizat de zece ori la premiile Emmy, pentru cântece amuzante compuse pentru mai multe show-uri TV. A primit trei astfel de trofee, dintre care unul pentru muzica show-ului TV "Crazy Ex Girlfriend". De asemenea, a fost nominalizat la Oscar pentru tema muzicală a filmului "That Thing You Do", din 1997, scris şi regizat de Tom Hanks.

De altfel, Hanks, care a fost infectat cu coronavirus, dar s-a vindecat, i-a adus un omagiu pe Twitter. Stephen King, Fran Drescher şi multe alte vedete şi-au exprimat regretul după ce au aflat despre decesul muzicianului.

Schlesinger a fost fondator al trupei Fountains of Wayne, cunoscută pentru piese care îmbinau pop şi rock punk, precum "Radiation Vibe" şi "Stacy’s Mom", aceasta din urmă fiind nominalizată la premiile Grammy.

În 2009 a primit premiul Grammy pentru cel mai bun album de comedie, compus în colaborare cu David Javerbaum.

În ultimii ani ai vieţii, a colaborat cu actriţa Rachel Bloom la muzica serialului "Crazy Ex-Girlfriend", de pe CW. Anul trecut, Schlesinger, Bloom şi Jack Dolgen au primit premiul Emmy pentru piesa "Antidepressants Are So Not A Big Deal". 

Recent, au murit mai multe vedete din cauza COVID-19, printre care muzicianul Alan Merrill şi actorul Mark Blum.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici