Nikita Mihalkov intenţionează să deschidă o academie de film la Moscova

Nikita Mihalkov, unul dintre cei mai apreciaţi regizori contemporani ai Rusiei, a anunţat, marţi, în cadrul primei ediţii a Kustendorf Film Festival, că intenţionează să deschidă, la Moscova, o academie destinată absolvenţilor şcolilor de film, informează variety.com.

5 afișări
Imaginea articolului Nikita Mihalkov intenţionează să deschidă o academie de film la Moscova

Nikita Mihalkov intenţionează să deschidă o academie de film la Moscova

Regizorul rus Nikita Mihalkov a precizat, în cadrul primei ediţii a Kustendorf Film Festival, eveniment fondat de multipremiatul regizor Emir Kusturica, că intenţionează să deschidă o academie de film care să se axeze în principal pe artă şi intelect, şi nu pe opere comerciale.

Potrivit lui Mihalkov, mulţi absolvenţi ai şcolilor de film abandonează perspectiva artistică sau umanitară în momentul în care se implică în proiecte profesionale.

"Filmele ruseşti contemporane sunt precum mâncarea de tip fast food - ieftine, rapide, dar fără gust", a precizat Nikita Mihalkov, care a deschis festivalul cu proiecţia celui mai recent film al său, "12", un remake al lungmetrajului "12 oameni furioşi", de Sidney Lumet (1957).

"Aş dori să pun bazele unei noi academii de film în Rusia. Acest lucru mi se pare de ajutor. Decât să le explic studenţilor tehnici, mai bine îi ajut să-şi dezvolte o dorinţă puternică de a crea filme care să conteze", a mai spus Mihalkov.

Potrivit sursei citate, academia ar putea fi înfiinţată în urma unei colaborări între casa de producţie Studio Tri-Te din Rusia şi şcoala de film VGIK, din Moscova. "Academia se va adresa profesioniştilor în cinematografie, cei care au absolvit deja o şcoală de film, dar care doresc să se dezvolte", a declarat Nikita Mihalkov.

La prima ediţie a Kustendorf Film Festival, România este reprezentată de filmele "California Dreamin' (Nesfârşit)", în regia lui Cristian Nemescu, şi "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile", de Cristian Mungiu.

Evenimentul fondat de multipremiatul regizor Emir Kusturica se desfăşoară în perioada 14 - 21 ianuarie şi promovează dezvoltarea unei noi generaţii de creatori de film, printr-un concurs dedicat studenţilor, prezentând operele unor regizori debutanţi sau consacraţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici