"Nobody Knows About the Persian Cats" deschide Un Certain Regard, la Cannes

Filmul "Nobody Knows About the Persian Cats", al iranianului Bahman Ghobadi, va deschide secţiunea Un Certain Regard, care face parte din selecţia oficială a Festivalului de Film de la Cannes (13 - 24 mai), au anunţat organizatorii evenimentului.

19 afișări
Imaginea articolului "Nobody Knows About the Persian Cats" deschide Un Certain Regard, la Cannes

Regizorul iranian Bahman Ghobadi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Fost asistent de regie al compatriotului său Abbas Kiarostami şi protagonist al filmului "Blackboards", al Samirei Makhmalbaf, Ghobadi a fost recompensat la ediţia din 2000 a Festivalului de Film de la Cannes cu premiile Caméra d'Or şi FIPRESCI, pentru lungmetrajul său de debut, "A Time for Drunken Horses/ Zamani barayé masti asbha", prezentat în secţiunea Quinzaine des Réalisateurs.

"Nobody Knows About the Persian Cats" prezintă tineretul iranian prin intermediul unor portrete de cântăreţi de rap, care compun muzică clandestin, la Teheran.

Organizatorii Festivalului de Film de la Cannes au anunţat, luni, că juriul secţiunii Un Certain Regard va fi prezidat de regizorul Paolo Sorrentino, un obişnuit pe Croazetă, care în 2008 a fost recompensat cu Premiul Juriului, pentru lungmetrajul "Il Divo".

Ceilalţi membri ai juriului sunt actriţa franceză Julie Gayet, canadianul Piers Handling, directorul Festivalului de Film de la Toronto, şi jurnaliştii Uma Da Cunha (India) şi Marit Kapla (Suedia).

Anul trecut, juriul secţiunii Un Certain Regard a fost prezidat de regizorul german de origine turcă Fatih Akin.

Un Certain Regard, o secţiune a selecţiei oficiale a Festivalului de Film de la Cannes, are loc în paralel cu competiţia pentru premiul Palme d'Or. Anual, secţiunea prezintă o serie de filme marcate de numeroase viziuni şi stiluri, lucrări originale şi diferite care caută recunoaştere internaţională.

Din partea României, pentru ediţia din 2009 a secţiunii Un Certain Regard au fost selecţionate filmele "Amintiri din Epoca de Aur", o producţie colectivă scrisă şi produsă de Cristian Mungiu, în regia acestuia, alături de Ioana Uricaru, Hanno Hofer, Răzvan Mărculescu şi Constantin Popescu, şi "Poliţist. Adjectiv", de Corneliu Porumboiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici