Nokia şi Intel au anunţat un sistem de operare comun

Nokia şi Intel au anunţat luni un sistem de operare comun, gratuit şi bazat pe platforma Linux, care va putea fi utilizat pe mai multe tipuri de aparate, de la telefoane mobile inteligente la computere personale de dimensiuni reduse.

67 afișări
Imaginea articolului Nokia şi Intel au anunţat un sistem de operare comun

Nokia şi Intel au anunţat un sistem de operare comun (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Noul sistem de operare, denumit MeeGo, va reprezenta o fuziune între programul Moblin, al Intel, şi Maemo, al Nokia.

Softul va fi disponibil pentru toţi producătorii şi dezvoltătorii, şi prin urmare gratuit, au anunţat cele două grupuri de tehnologie, la Congresul Mondial de Telefonie Mobilă organizat la Barcelona.

"Sistemul va putea fi utilizat pe o gamă diversă de aparate, telefoane mobile inteligente, mini-PC, tablet-PC, televizoare conectate la Internet sau aparate de pe autovehicule", au precizat Nokia şi Intel.

MeeGo va fi lansat în al doilea trimestru al acestui an.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici