Nominalizările la premiul Academiei de Film Europene pentru cea mai bună animaţie

Gala de decernare a premiilor Academiei de Film Europene va avea loc pe 1 decembrie, în Malta. Câştigătorii vor fi stabiliţi prin voturile exprimate de cei 2.600 de membri ai EFA. Concurenţa pentru această distincţie este acerbă, pe lista filmelor nominalizate fiind regăsite o producţie britanică, una spaniolă şi una de origine cehă.

160 afișări
Imaginea articolului Nominalizările la premiul Academiei de Film Europene pentru cea mai bună animaţie

Nominalizările la premiul Academiei de Film Europene pentru cea mai bună animaţie (Imagine: European Film Awards)

Lungmetrajele britanic "The Pirates! Band of Misfits", spaniol"Arrugas" şi ceh "Alois Nebel" au fost nominalizate la premiile decernate de Academia de Film Europeană (EFA), la categoria "cea mai bună animaţie", informează hollywoodreporter.com.

Pelicula britanică "Piraţii! O bandă de neisprăviţi/ The Pirates! Band of Misfits" este produsă de Aardman Animation şi regizată de Peter Lord, filmul spaniol "Arrugas" este regizat de Ignacio Ferreras, iar filmul ceh "Alois Nebel" este o dramă turnată în alb-negru de regizorul Tomas Lunak

Ţinând cont de performanţa comercială reuşită de "Piraţii! O bandă de neisprăviţi", pelicula britanică pare a fi marea favorită pentru obţinerea trofeului. Filmul, distribuit de Sony, a avut încasări de 120 de milioane de dolari pe plan mondial, depăşind de câteva ori încasările obţinute împreună de "Arrugas" şi "Alois Nebel".

Însă succesul comercial s-ar putea dovedi dăunător la gala EFA 2012, echivalentul european al galei Oscar. Membrii cu drept de vot din Academia de Film Europeană votează adeseori mai mult pentru pelicule cu valoare artistică şi mai puţin pentru cele care sunt favorite ale spectatorilor. De exemplu, anul trecut, trofeul pentru cel mai bun film european a revenit peliculei "Melancholia", de Lars von Trier, în defavoarea producţiei "Discursul regelui", extrem de bine primit de public şi câştigător al Oscarului pentru cel mai bun film.

Atât "Arrugas", cât şi "Alois Nebel" au fost deja bine primite de criticii de specialitate. Lungmetrajul regizat de Ferreras spune povestea a doi bărbaţi care se împrietenesc într-un azil de bătrâni şi a fost recompensat cu premiul Goya la categoria "cea mai bună animaţie" şi a fost nominalizat la categoria "cel mai bun film" la ediţia din 2012 a prestigioaselor Annie Awards.

"Alois Nebel", o dramă în alb-negru, a cărei acţiune este plasată într-o îndepărtată staţie de tren de la graniţa dintre Cehia şi Polonia, conţine multe elemente de film noir şi a fost recompensată cu trei premii decernate de Academia de Film din Cehia (pentru regie artistică, muzică şi sunet). .

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici