"Nopţile României" în Israel

Grupul Iza şi trupa Nightlosers participă la festivalul "Nopţile României", care va avea loc între 11 şi 13 septembrie, în oraşul Yafo din Israel, informează Institutul Cultural Român din Tel Aviv.

22 afișări
Imaginea articolului "Nopţile României" în Israel

"Nopţile României" în Israel

Câteva dintre spectacolele din festival vor fi prezentate şi în Haifa, pe 14 septembrie.

Festivalul va fi deschis cu un târg de artă populară românească.

Pe lângă grupul Iza din Maramureş şi formaţia Nightlosers, va mai susţine concerte şi taraful Arginţilor din Pârâu de Pripor din Gorj.

În cadrul evenimentului, punând accentul pe reflectarea României ca spaţiu al dialogului intercultural, va fi prezentată expoziţia de fotografie documentară aparţinând fotografului Teodor Răileanu, intitulată "Culorile Timpului: Arta Sinagogală în Moldova", rezultatul proiectului de cercetare, iniţiat de Institutul Cultural Român din Tel Aviv şi Departamentul de Artă Iudaică din cadrul Universităţii Bar Ilan.

Festivalul "Nopţile României", organizat cu ocazia Anului European al Dialogului Intercultural, este realizat de Institututl Cultural Român din Tel Aviv în parteneriat cu Muzeul Ţăranului Român din Bucureşti, Tarom - Tel Aviv, Muzeul de Antichităţi din Yafo, Organizaţia pentru dezvoltarea oraşului vechi Yafo şi Primăria Tel Aviv-Yafo, iar la Haifa - în parteneriat cu Muzeul Ţăranului Român din Bucureşti, H.O.R. Haifa (Organizaţia Evreilor Originari din România, filiala Haifa), Auditorium Haifa (ETHOS) şi primăria din Haifa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici