Nora Iuga, Ioana Pârvulescu şi Varujan Vosganian participă la Târgul de Carte de la Leipzig

Scriitorii Nora Iuga, Ioana Pârvulescu, Miruna Vlada şi Varujan Vosganian vor participa la Târgul Internaţional de Carte de la Leipzig, un eveniment literar care se va desfăşura de miercuri până duminică, informează Ministerul Culturii.

120 afișări
Imaginea articolului Nora Iuga, Ioana Pârvulescu şi Varujan Vosganian participă la Târgul de Carte de la Leipzig

Nora Iuga, Ioana Pârvulescu şi Varujan Vosganian participă la Târgul de Carte de la Leipzig (imagine: Mediafax Foto / Andrei Spirache)

Standul naţional este organizat de Ministerul Culturii, iar programul evenimentelor care includ autori români este unul generos.

Miercuri, la Gewandhaus, în centrul oraşului, va avea loc un eveniment special - ceremonia de decernare a prestigiosului Leipziger Preis zur Europaischen Verstandigung (premiul oraşului Leipzig pentru Armonie Europeană) lui Mircea Cărtărescu, eveniment prilejuit de apariţia în limba germană, anul trecut, a ultimului volum din trilogia "Orbitor", aclamat de presa culturală din Germania ca o mare operă a literaturii mondiale actuale.

Scriitorii invitaţi de Ministerul Culturii pentru lecturi şi dezbateri la Târgul Internaţional de Carte de la Leipzig din acest an sunt Nora Iuga, Ioana Pârvulescu, Miruna Vlada şi Varujan Vosganian. Jan Cornelius, Anca Fronescu, Ernest Wichner vor asigura moderarea şi traducerea în limba germană la evenimente.

Începând cu această ediţie, Ministerul Culturii organizează primele evenimente împreună cu reţeaua Traduki, la care România va adera oficial în această primăvară.

Astfel, scriitoarele Miruna Vlada şi Ioana Pârvulescu vor participa la evenimente literare marca Traduki desfăşurate la târg, Ioana Pârvulescu fiind, de asemenea, invitată la "Seara Balcanică" de la teatrul UT Konnewitz, desfăşurată în seara de 13 martie.

De asemenea, la Târgul Internaţional de Carte de la Leipzig vor fi prezentate cărţi de la editura Adenium, Asers, Cartea Copiilor, Cartea Românească, Casa Radio, Corint, Editura Muzeelor Literare, Gama, Hasefer, Humanitas, Humanitas Fiction, Institutul Cultural Român, Editura Militară, Polirom, Tracus Arte, Universitatea din Bucureşti, Vivaldi şi Vremea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici