Noutăţi la Festivalul Naţional de Teatru

Secţiunea Debut, care are ca obiectiv prezentarea creaţilor artiştilor tineri, dar şi o serie de evenimente dedicate teatrului independent, sub titulatura Indie Nights, se numără printre noutăţile celei de-a XVIII-a ediţii a Festivalului Naţional de Teatru (1-10 noiembrie).

21 afișări
Imaginea articolului Noutăţi la Festivalul Naţional de Teatru

Noutăţi la Festivalul Naţional de Teatru

Spectacolele din secţiunea Debut sunt realizate în colaborare cu Teatrul de Comedie, în timp ce Indie Nights sunt prezentate în parteneriat cu teatrul Luni de la Green Hours. Printre spectacolele prezentate în această secţiune se numără "Hell" de Chris Simion şi "Cui i-e frică de Virginia Woolf?" în regia Marianei Cămărăşan.

O altă secţiune specială a Festivalului Naţional de Teatru (FNT) este şi Dance Showcase, realizată în colaborare cu Centrul Naţional al Dansului Bucureşti.

Ediţia din 2008 a FNT este structurată pe trei categorii: Spectacole româneşti de top (Romanian Showcase), Spectacole invitate din străinătate (International Voices) şi Debut (New Entry).

În Romanian Showcase au fost incluse spectacole care pot reprezenta cu succes teatrul românesc în afara ţării.

La reprezentaţiile din cadrul FNT au fost invitaţi promoteri internaţionali, directori de festivaluri şi de teatre din lume, în scopul de a le include în programul evenimentelor girate de ei.

Spectacolele invitate din străinătate/ International Voices aduc în cadrul aceluiaşi eveniment realităţi teatrale diferite din Franţa, Rusia, Marea Britanie, Germania şi Letonia.

Vor fi prezenţi la FNT 2008 regizori şi companii teatrale internaţionale, care trasează noile tendinţe în teatrul lumii, cu spectacole nominalizate sau distinse cu premii europene, prezentate anul acesta în multe alte festivaluri prestigioase.

Printre invitaţii speciali ai ediţiei din acest an a Festivalului Naţional de Teatru se numără regizori de renume precum Richard Foreman, Kama Ginkas, Alvis Hermanis, Rimini Protokoll, Joel Pommerat şi Lev Erenburgm.

Printer noutăţile ediţiei 2008 se mai numără şi editarea unei reviste a Festivalului Naţional de Teatru, intitulată Scena.ro, organizarea de workshop-uri pentru profesioniştii artei spectacolului, lansarea proiectului "Piaţa de teatru" şi relansarea site-ului FNT (www.fnt.ro).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici