O anchetă despre analfabetismul din România, duminică, la "România, te iubesc!"

O anchetă care dezvăluie că România este ţara cu cei mai mulţi analfabeţi din Europa de Est va fi difuzată duminică, de la ora 18.00, la Pro TV, în ultima ediţie din acest sezon al emisiunii "România, te iubesc!", informează televiziunea.

945 afișări
Imaginea articolului O anchetă despre analfabetismul din România, duminică, la "România, te iubesc!"

O anchetă despre analfabetismul din România, duminică, la "România, te iubesc!" (Imagine: Elvira Gheorghita/Mediafax Foto)

Statistici relevă faptul că 40% dintre români citesc prost sau nu ştiu să citească, 150.000 de români nu ştiu deloc carte, iar România este ţara cu cei mai mulţi analfabeţi din Europa de Est. Duminică, în ultima ediţie din acest sezon a emisiunii "România, te iubesc!", corespondentul Ştirilor Pro TV Toni Dohotariu prezintă o anchetă în care dezvăluie cum cei mai mulţi copii români sunt condamnaţi la analfabetism de sărăcia lucie în care trăiesc. Pentru părinţii lor, mai important este să-i pună la muncă decât să le ofere şansa de a se ridica.

Numai în judeţul Vaslui, anul acesta, 785 de elevi au abandonat şcoala, 405 dintre ei fiind încă în ciclul gimnazial. Numărul analfabeţilor neştiuţi sau ascunşi creşte de la o zi la alta, iar dramele acestor copii se consumă în tăcere, ignoraţi de stat şi cu părinţi incapabili să se gândească la viitorul lor.

În aceeaşi ediţie a emisiunii, corespondentul Ştirilor Pro TV Alex Dima invită telespectatorii Pro TV la o plimbare prin centrul istoric al Capitalei.

"Un loc cu o istorie de peste 500 de ani. De 20 de ani, toţi primarii au promis că acest loc va deveni o atracţie turistică. S-au cheltuit multe milioane de euro până acum, dar avem tot străzi desfundate, noroaie, gropi, faţade care stau să cadă, şobolani, munţi de gunoaie, oameni care locuiesc ilegal şi muncitori care dorm pe şantier", a declarat Alex Dima. În ancheta pe care o va prezenta în ediţia din 29 mai, Alex Dima va încerca să afle care sunt vinovaţii şi cum de a fost posibil să se ajungă în situaţia actuală. "Ne vom întoarce în istorie, vom face o paralelă între ce a fost, ce este şi ce ar trebui să fie centrul istoric al Bucureştiului", a precizat Alex Dima.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici