O biografie a lui J. D. Salinger, lansată la un an de la moartea scriitorului

O biografie a scriitorului american J. D. Salinger, autorul celebrului roman "De veghe în lanul de secară", a fost lansată, joi, în Statele Unite ale Americii, la exact un an de la moartea romancierului, informează contactmusic.com.

1117 afișări
Imaginea articolului O biografie a lui J. D. Salinger, lansată la un an de la moartea scriitorului

O biografie a lui J. D. Salinger, lansată la un an de la moartea scriitorului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Scriitorul J. D. Salinger a murit pe 27 ianuarie 2010, la vârsta de 91 de ani. Viaţa autorului american a fost învăluită în mister, acesta retrăgându-se după 1965 într-un sat din New Hampshire şi refuzând cu obstinaţie să acorde interviuri.

La un an de la moartea sa, în Statele Unite ale Americii a fost lansat volumul biografic intitulat "J. D. Salinger: A Life", care descrie, printre altele, anii petrecuţi de scriitor în armata americană în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Potrivit criticilor de la USA Today, volumul scris de Kenneth Slawenski "este pătrunzător şi stârneşte simpatia" cititorului, prezentând detalii insolite despre activităţile lui Salinger în cadrul Regimentului 12 din armata americană, implicat în luptele din timpul debarcării trupelor Aliaţilor pe plajele din Normandia (Franţa). Analizând o serie de dosare militare, Slawenski a descoperit că Salinger a participat şi la luptele sângeroase de la Hurtgen Forest, în iarna anului 1944, în urma cărora doar 563 de militari americani au supravieţuit din regimentul care număra iniţial peste 3.000 de soldaţi.

Romanul "De veghe în lanul de secară" i-a adus lui Salinger impunerea definitivă în lumea literară, cartea fiind vândută anual în 250.000 de exemplare. Textul spune povestea lui Holden Caulfield, un adolescent în vârstă de 16 ani, exmatriculat de la liceu cu numai câteva zile înainte de vacanţa de iarnă. Stilul exploziv, care recurge şi la expresii argotice şi cu tentă sexuală, au făcut ca această carte să fie interzisă în unele ţări.

În 1965, după alte câteva cărţi publicate, printre care "Franny şi Zooey", Salinger a dispărut de pe scena literară americană şi nu a acordat niciun interviu presei în ultimii 28 de ani de viaţă. Scriitorul s-a refugiat în satul Cornish, din New Hampshire (SUA), unde a şi murit.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici