O carte pe zi: „24” de Stelian Ţurlea

„Cruzime şi iubire, disperare şi speranţă, neputinţă şi tenacitate, toate la un loc fac din cele 24 de ore ale lui Stelian Ţurlea o mică bijuterie.” (Jana Balacciu Matei)

125 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi: „24” de Stelian Ţurlea

O carte pe zi: „24” de Stelian Ţurlea

La Editura Integral a apărut un nou roman de Stelian Ţurlea, intitulat extrem de simplu – „24”. Acţiunea romanului se petrece timp de 24 de ore, fiecare capitol fiind închinat unei ore din intervalul amintit.

Un roman scurt despre o iubire neîmplinită între o mezzosoprană care ajunge celebră în câţiva ani, după ce pleacă din ţară, şi un arhitect mai în vârstă, cu un comportament sufocant în iubire şi care are obsesia construirii unui turn nemaivăzut; cu trădări, invidii care blochează proiecte şi implicarea unor servicii secrete. Totul povestit de personajul principal care nu reuşeşte să descâlcească iţele ce-l copleşesc. Şi cu un final previzibil.

Pe coperta a patra, Jana Balacciu Matei scrie:

„Doar 24 de ore.

Ca să scapi de sub ochii celor care îţi urmăresc fiecare mişcare, deşi nu te poţi mişca decât în scaunul cu rotile.

24 de ore, ca să ajungi la opera din Cluj-Napoca, să-ţi retrăieşti viaţa şi să i-o încredinţezi, întreagă, fiului tău.

24 de ore ca să-i încredinţezi mezzosopranei celebre, de mulţi ani plecată, o cutie cu scrisorile scrise ei şi niciodată expediate, mărturia unei iubiri nestinse.

24 de ore ca să fii ucis blând cu un cântec....

Cruzime şi iubire, disperare şi speranţă, neputinţă şi tenacitate, toate la un loc fac din cele 24 de ore ale lui Stelian Ţurlea o mică bijuterie.”

Finalul e semnificativ pentru carte:

„doamnelor şi domnilor, dragii mei, minunat public, nu vor fi bisuri, dar la sfârşit aş vrea să vă cânt ceva special, cu care nu sunteţi obişnuiţi, nu m-aţi auzit vreodată, n-am cântat-o pe nicio scenă, nu e operă, ci o melodie pop celebră

o cânt acum pentru o iubire care a dispărut nu cu mulţi ani în urmă

aş vrea să fie în sală omul pentru care o cânt

şi să ştie că nu l-am uitat

şi să sper că nici el pe mine

sala amuţise

melodia, a continuat ea, se cheamă Killing me softly with his song, Ucigându-mă blând cu cântecul lui”.

Stelian Ţurlea este autor a treizeci de romane, nouă cărţi pentru copii, unsprezece de publicistică. Cartea de faţă este a cincea apărută în acest an la Editura Integral

Stelian Ţurlea – 24. roman. Editura Integral, colecţia Nod.144 pag.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici