O carte pe zi: „Al nouălea tentacul al caracatiţei” de Dirk Rossmann

  • Rossmann recunoaşte că a fost inspirat de cartea lui Sy Montgomery „În mintea unei caractiţe” şi încheie: „Octopodele nu au nevoie de un al nouălea tentacul.”
  • „Noi, oamenii, trebuie să ne redescoperim smerenia în faţa naturii. Iar dacă o vom face, atunci multe, dacă nu chiar totul – vor fi posibile”.
127 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi: „Al nouălea tentacul al caracatiţei” de Dirk Rossmann

O carte pe zi: „Al nouălea tentacul al caracatiţei” de Dirk Rossmann

Caracatiţele (octopedele) au o coroană alcătuită din opt braţe (tentacule), de unde şi numele lor (octo- opt), prevăzute cu ventuze. Dirk Rossmann imaginează un al nouălea braţ. Un thriller care se desfăşoară în multe ţări şi plecând de la o temă extrem de actuală – încălzirea climatică.

„Deşi cultivă un puternic caracter ficţional – susţin editorii -, romanul lui Dirk Rossmann nu se dezice de la a aborda teme strâns legate de realitatea înconjurătoare. Schimbările climatice, coaliţiile formate între superputerile lumii şi substratul psihologic al rasei umane se întrepătrund perfect într-un thriller politic al cărui principal subiect este viitorul rasei umane.

Progresul inexorabil al schimbărilor climatice de la începutul anilor 2020 ameninţă să distrugă viaţa pe Pământ. China, Rusia şi SUA se angajează într-o acţiune radicală: formează o alianţă climatică pentru a încerca să salveze Pământul. Se impun măsuri obligatorii la nivel mondial în încercarea de a salva planeta. Dar aceste măsuri au un impact dramatic asupra vieţii oamenilor şi nu toată lumea este dispusă să le accepte fără luptă. Oponenţii alianţei vor folosi orice mijloace pentru a o contracara. Situaţia ajunge într-un punct de criză şi deodată soarta umanităţii stă în mâinile unui bucătar anxios şi ale unui agent secret fără pretenţii”.

Richard Rossmann s-a născut în Austria, a studiat economia la Viena, a lucrat la Hamburg, a trecut în televiziune, pentru documentarele sale a obţinut premii la Paris şi Seattle.

Dirk Rossmann – Al nouălea tentacul al carcatiţei. Traducere de Vasile Butuza. Editura RAO. 343 pag.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici