O carte pe zi: „Box 88” de Charles Cumming

O organizaţie care nu există. Un spion care nu poate fi prins. Un remarcabil thriller de spionaj. Un roman nominalizat la premiul CWA Steel Dagger 2021. „Un thriller strălucitor.” (Sunday Times)

92 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi: „Box 88” de Charles Cumming

O carte pe zi: „Box 88” de Charles Cumming

„1989. Războiul Rece se va încheia în curând, însă pentru BOX 88, o agenţie de spionaj top-secretă, jocul abia începe să se înfierbânte. După ce e recrutat de la un colegiu de top, tânărul Lachlan Kite e trimis în Franţa. Misiunea lui – să afle tot ce se poate despre un enigmatic afacerist iranian implicat în atentatul de la Lockerbie. Însă Kite descoperă ceva mai cumplit decât şi-ar fi imaginat oricine, iar acum e pus în faţa celei mai periculoase decizii din viaţa lui…

2020. MI5 află zvonuri despre existenţa BOX 88 şi pleacă pe urmele lui Kite – dar serviciile iraniene ajung înaintea britanicilor. Capturat şi supus torturii, Kite trebuie să aleagă dacă să dezvăluie adevărul despre şederea lui în Franţa sau să-şi vadă familia ucisă.

Angrenat într-o luptă cum n-a mai văzut, Kite trebuie să-şi folosească toate abilităţile ca să rămână în viaţă.”

Cam aceasta e prezentarea făcută de editură romanului recent apărut, o carte densă cu răsturnări neaşteptate de situaţii, care se citeşte chiar pe nerăsuflate.

Eroul, la momentul recrutării un tânăr scoţian care studiase la Eton, are o primă misiune foarte complicată şi periculoasă chiar în acel prim moment. Va rememora treizeci de ani mai târziu, când era deja un veteran al organziaţiei, tot ce se întâmplase în Franţa când va fi răpit, la înmormânatrea unui prieten, de un grup de iranieni, care se va dovedi pe parcurs că nu aparţineau poliţiei secrete, dar erau la fel de cruzi şi neînduplecaţi. Despre organzaţia Box 88, necunoscută chiar şi celor mai abile servicii secrete occidentale, nu trebuia şi nu avea să vorbească vreodată. Orice se întâmpla, orice document, interviu, filmare în care era menţionat numele ei dispărea. Membrii ei erau probabil cei mai abili spioni care existaseră vreodată.

„Nimeni nu scrie thrillere de spionaj mai captivante decât Charles Cumming.” (Anthony Horowitz)

Citiţi acest prim roman al seriei, veţi fi captivaţi şi le veţi aştepta cu nerăbdare pe următoarele.

Charles Cumming – Box 88. Primul volum al seriei Lachlan Kite. Traducere din limba engleză de Mihnea Artion. Editura Crime Scene Press. 508 pag.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
carte,
cronică,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici