O carte pe zi: „Când stelele se întunecă” de Paula McLain

„Thrillerul atât de intens emoţional şi excepţional de bine scris al lui McLain aduce laolaltă crima ficţională şi cazuri reale.“ — People

186 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi: „Când stelele se întunecă” de Paula McLain

Vom aminti la începutul acestei semnalări a unui roman foarte bun câteva amănunte din viaţa scriitoarei americane Paul McNail, pe care cititorii acestei rubrici o cunosc din alte romane traduse tot de Editura Humanitas Fiction, amănunte pe care le preluăm din prezentarea editorilor.

Născută în 1965, abandonată de ambii părinţi, este luată în grijă, alături de cele două surori ale sale, de instituţiile judiciare abilitate. Ulterior şi-a descoperit pasiunea pentru scris şi a absolvit un masterat în poezie, la University of Michigan, în 1996. a debutat cu două volume de poezie, după care a publicat romane, Soţia din Paris, aducându-i consacrarea naţională şi internaţională.

Când stelele se întunecă – precizează editorii - este cea mai personală carte a scriitoarei americane Paula McLain.

Victimă ea însăşi a abuzurilor şi a abandonului, autoarea deschide o uşă dintre cele mai intime şi spune o poveste, ficţiune şi realitate deopotrivă, despre întunericul din oameni şi despre puterea unei femei de a lupta şi de a se accepta cu tot trecutul ei însemnat cu mai multe drame.

„În faţa tragediei personale, Anna Hart, un detectiv specializat în dispariţii de persoane, se întoarce la Mendocino, oraşul de pe coasta nordică a Californiei unde a locuit până la optsprezece ani împreună cu ultima familie socială căreia i-a fost dată în grijă. Devastată, epuizată şi asaltată de pierderea cumplită pe care a suferit-o de curând, Anna se oferă să ajute discret poliţia locală în rezolvarea unui caz. Cameron, fiica adolescentă a unei actriţe celebre, copil adoptat, la fel ca Anna, dispare peste noapte. Pe măsură ce se implică în anchetă, Anna descoperă că tot ceea ce a trăit ea însăşi, dar mai ales rănile unei copilării marcate de abandon i-au dat o precizie în a-şi urma instinctele şi o înţelegere aproape dureroasă a căilor prin care trauma te poate face să cazi victimă, crezând că singura salvare e în mâinile celui care poate deveni ucigaşul tău. Anna ştie şi ce chip ar avea acesta şi porneşte pe urmele lui.”

Romanul începe în 1993, când Anna e în doliu după propriul copil piedut, urmare a unei erori făcute de ea însăşi (fără prea multe detalii). Soţul ei pare să gândească la fel. După care Anna se lansează în căutarea a două adolescente dispărute în acelaşi timp.

„Un mister multistratificat, în surdină, îmbogăţit de profunda perspectivă psihologică şi emoţională.“ — Kirkus Reviews

„Thrillerul atât de intens emoţional şi excepţional de bine scris al lui McLain aduce laolaltă crima ficţională şi cazuri reale.“ — People

Paula McLain – Când stelele se întunecă. Traducere şi note de Mihnea Gafiţa. Editura Humanitas Fiction, colecţia Raftul Denisei. 381 pag.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici