O carte pe zi: „Cu dragostea în minte” de Ali Hazelwood

Doi tineri cercetători, o relaţie cu scântei, un deznodământ exploziv! „Reţeta acestei minunate poveşti romantice presupune un amestec de scriitură picantă, antrenantă, de intrigă plină de întorsături de situaţie şi de personaje pe care le placi instantaneu” - Publishers Weekly.

129 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi: „Cu dragostea în minte” de Ali Hazelwood

O carte pe zi: „Cu dragostea în minte” de Ali Hazelwood

Am semnalat anul trecut în această rubrică o precedentă traducere din Ali Hazelwood, „Ipoteza iubirii”, despre care s-a spus că ar fi fost o „carte-fenomen”. Revenim cu această nouă traducere care se petrece tot în lumea cercetătorilor, oameni cu totul deosebiţi din punct de vedere intelectual, dar absolut obişnuiţi din punct de vedere sentimental.

Bee Königswasser, o tânără cercetătoare în domeniul neuroingineriei, de 28 de ani, care consideră despre ea însăşi, total eronat, că e respingătoare: cu părul rebel vopsit mov sau roz, cu piercinguri şi tatuaje, blugi rupţi sau rochii ieftine cumpărate de la cel mai popular magazin; Levi Ward, un tânăr, un tânăr inginer de puţin peste 30 de ani, înalt, voinic, cu ochi verzi şi mintea brici. S-au îndrăgostit unul de celălalt de la prima întâlnire, dar au trecut ani până să mărturisească. Şi evident o mulţime de evenimente care fac subiectul acestui roman savuros, amuzant, plin de umor.

Scriu editorii: „Bee Königswasser trăieşte după un cod de reguli cât se poate de simplu: ce ar face Marie Curie în locul ei? Dacă NASA i-ar fi oferit un post de conducere în cadrul unui proiect de neuroinginerie – adevărat vis devenit realitate – Marie ar fi acceptat fără nici o ezitare. Indiscutabil! Dar faimoasa întemeietoare a fizicii moderne n-ar fi fost nevoită să conducă proiectul împreună cu Levi Ward.

Totuşi, în felul lui, Levi e un tip atractiv: înalt, serios şi cu ochi pătrunzători. Dar, în timp ce el şi Bee erau colegi la şcoala doctorală, Levi şi-a exprimat sentimentele faţă de ea într-o manieră cât se poate de clară: duşmanii de moarte nu pot funcţiona decât în galaxii separate, iar acestea trebuie să fie cât mai depărtate una faţă de cealaltă.

În momentul în care echipamentele pe care le-a cerut Bee întârzie să sosească, iar colegii de proiect o ignoră pur şi simplu, tânăra cercetătoare ar putea să jure că Levi îi devine, încetul cu încetul, aliat, secondând-o în acţiunile ei şi susţinându-i ideile... Iar posibilităţile care decurg dintr-o astfel de situaţie îi provoacă lui Bee o adevărată furtună neuronală.

Însă atunci când vine vremea ca ea să răspundă sentimentelor lui Levi şi să-şi dăruiască inima, întrebarea care se pune nu poate fi decât: Ce ar face Bee Königswasser?”

Un roman cu multe întorsături şi surprize, cu o tentă poliţistă de la un anume moment şi fireşte cu un deznodământ fericit.

„Nu mă mai satur de scriitura lui Ali Hazelwood, o autoare care reuşeşte să îmbine în chip strălucit inteligenţa cu emoţia. Folosindu-se de avantajele pe care i le conferă mintea ascuţită şi talentul literar, Hazelwood reuşeşte să-şi pună harurile în slujba creării unui excelent roman de dragoste” - Christina Lauren.

Ali Hazelwood – Cu dragostea în minte. Traducere din limba engleză şi note de Simona Săsărman. E ditura Litera, colecţia Blue Moon. 429 pag.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici