O carte pe zi: „Dacă pisicile ar dispărea din lume” de Genki Kawamura

„O meditaţie despre viaţă, iubire, înstrăinarea familiilor şi despre ce rămâne după ce murim, scrisă cu optimism şi multă emoţie. Mesajul lui Genki Kawamura este cât se poate de clar, fără a deveni didactic: priveşte în jurul tău, bucură-te de cei care te iubesc şi profită de viaţă.“ — The Guardian.

482 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi: „Dacă pisicile ar dispărea din lume” de Genki Kawamura

O carte pe zi: „Dacă pisicile ar dispărea din lume” de Genki Kawamura

Genki Kawamura este un scriitor japonez, născut în 1979, care a debutat în 2012 cu romanul pe care îl semnalăm astăzi, devenit repede un bestseller internaţional, ecranizat în 2016 în Japonia şi în curs de adaptare hollywoodiană. O mică bijuterie de umanitate.

Scriu editorii: „Când Diavolul şi un motan se întâlnesc în literatură urmează aproape sigur un târg şi o lecţie de viaţă. Motanul, pe nume Varză, este al unui tânăr poştaş care află că mai are foarte puţin de trăit, poate o zi, poate o săptămână. O ocazie pentru Diavol să intre în scenă, fluturându-i pe la nas un târg de nerefuzat: câte o zi de viaţă în plus, pentru câte un lucru care să dispară din lume. Cu fiecare dispariţie, poştaşul îşi rememorează momente din trecut şi, redându-le în mici fragmente, redescoperă de fapt lucrurile importante pe care oamenii ajung cu greu să le recunoască şi să şi le asume. Dacă pisicile ar dispărea din lume este o scrisoare de dragoste adresată vieţii şi lucrurilor care contează cu adevărat.”

O carte plină de trimiteri culturale pline de sensibilitate şi înţelepciune, de genul: „N-ai terminat cu viaţa atâta vreme cât ai de spus o poveste frumoasă şi pe cineva căruia să i-o spui.”; „Viaţa are sens chiar şi pentru o meduză.”; „Să ştii drumul şi să parcurgi drumul sunt două lucruri diferite.”; „Uitarea există pentru a putea să mergi înainte.”

Un roman încântător.


Genki Kawamura – Dacă pisicile ar dispărea din lume. Traducere şi note de Magdalena Ciubăncan. Editura Humanitas Fiction, colecţia Raftul Denisei. 189 pag

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici