O carte pe zi: „Fals jurnal de supravieţuire” de Ruxandra Săraru

„Radio România – singura certitudine şi unicul braţ sau umăr de care m-am agăţat şi sprijinit în câteva dintre abisalele mele căderi şi regăsiri. Radioul public românesc, echilibrul şi raţiunea de a exista, alături de familia mea.”, scrie Ruxandra Săraru

256 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi: „Fals jurnal de supravieţuire” de Ruxandra Săraru

O carte pe zi: „Fals jurnal de supravieţuire” de Ruxandra Săraru

De mai bine de treizeci de ani lucrează Ruxandra Sărau în radio, mai ales în cel public. A realizat emisiuni care au rămas în memoria ascultărilor – Postmeridian, Orele serii, În direct cu ascultătorii, De toate, pentru toţi, Dimineaţa acasă, cu Ruxandra Săraru, În Casa Radio cu Ruxandra Săraru şi multe altele.

A cochetat şi cu televiziunea. De pildă, în urmă cu mai bine de douăzeci de ani, a avut mai multe emisiuni electorale la Protv, postul de televiziune abia înfiinţat şi care a trezit din amorţeală mass media. Energică, plină de un tonus vital remarcabil, se impunea în faţa oricărui interlocutor, oricât de pretenţios ar fi fost.

Apoi a revenit la pasiunea vieţii ei, radioul, cu noi şi noi emisuni. Una dintre ele s-a distins între toate – Oameni care mişcă România.

Volumul de faţă prezintă o selecţie de interviuri cu personalităţi politice, culturale, diplomaţi, jurnalişti etc. luate acestora de către Ruxandra Săraru în cadrul emisiunilor realizate la postul public de radio Radio România Actualităţi, precum În Casa Radio şi Oameni care mişcă România, în perioada mai 2005 – octombrie 2018. Printre acestea, dialoguri cu: Emil Hurezeanu, Mugur Isărescu, Paul Grigoriu, Jana Gheorghiu, Adrian Păunescu, Ion Cristoiu, Dinu Săraru (tatăl ei), Adrian Vasilescu, Corina Creţu, Ion Ţiriac, Bogdan Aurescu şi alţii.

„Ruxandra Săraru – scrie Maria Ţoghină pe coperta a păatgra a cărţii - este pentru oamenii obişnuiţi sinonim cu jurnalismul de calitate. Reporter incisiv, realizator talentat, Ruxandra foloseşte în interviurile sale, la modul cel mai surprinzător, toate armele jurnalistului de radio. Este, într-o manieră surprinzătoare, când prietena interlocutorului, când observator, când analitică, dar niciodată agresivă. Interviurile pe care le veţi redescoperi, sper eu, constituie o declaraţie de credinţă faţă de destinul de jurnalist al Ruxandrei, niciodată pe deplin împlinit, întrucât... cele mai bune şi interesante interviuri sunt mereu, pentru ea, cele care vor urma!”

Ruxandra Săraru – Fals jurnal de supravieţuire. Editura RAO. 442 pag.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici