O carte pe zi: „Furia” de Alex Michaelides

„Furia, asemenea naratorului ei fascinant, evoluează permanent, este extrem de antrenantă şi, în linia ficţiunii de cea mai bună calitate, are un deznodământ imposibil de anticipat”.

216 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi: „Furia” de Alex Michaelides

O carte pe zi: „Furia” de Alex Michaelides

„Chiar atunci când crezi că ai intuit cursul evenimentelor, acestea se reorientează brusc spre un final devastator. Este Talentatul domn Ripley al zilelor noastre.” Blake Crouch

„Am citit Furia în două nopţi şi am savurat fiecare cuvânt seducător, fiecare ciocnire feroce, fiecare răsturnare de situaţie uluitoare.“ Cum să nu fi sedus de această mărturisire a celebrului David Baldacci?

Mulţi dintre cititorii acestei rubrici vor fi citit cele două cărţi ale lui Alex Michaelides publicate anii trceuti de Editura Litera şi semnalate de noi la această rubrică („Pacienta tăcută” şi „Fecioarele”). Foarte apreciate, încât îşi imaginează despre ce scriitor este vorba. Dar aproape toate opiniile despre „Furia” susţin că este un roman cu mult mai bun, mai tensionat, mai plin de suspans şi mai bine scris.

Alex Michaelides s-a născut în Cipru, a studiat în Marea Britanie şi în Statele Unite, iar cele două romane ale sale pe care le-am menţionat mai devreme s-au publicat în milioane de exemplare în peste 52 de ţări.

Scriu editorii (şi de fapt autorul) „Aceasta este povestea unei crime. Sau poate că asta nu-i cu totul adevărat. În miezul ei e o poveste de dragoste, nu-i aşa? Lana Farrar este o vedetă de cinema retrasă din activitate şi una dintre femeile faimoase din lume. În fiecare an îşi invită prietenii apropiaţi să fugă de vremea urâtă englezească şi să petreacă Paştele pe insula ei idilică din Grecia. Vă spun asta deoarece aţi putea crede că ştiţi despre ce e vorba. Probabil aţi citit în ziarele de scandal – povestea a făcut senzaţie, dacă vă aduceţi aminte. Avea toate ingredientele necesare: o celebritate, o insulă privată la care vântul nemilos împiedică accesul... şi o crimă. Ne-am trezit izolaţi acolo peste noapte. Vechile noastre relaţii de prietenie ascundeau ură şi o dorinţă fierbinte de răzbunare. Ceea ce-a urmat a fost un joc de-a şoarecele şi pisica – o bătălie a inteligenţelor plină de răsturnări de situaţie, cu un punct culminant zguduitor. Noaptea s-a sfârşit în violenţă şi moarte. Cine sunt eu? Numele meu este Elliot Chase, şi vă voi spune o poveste cum n-aţi mai auzit niciodată.”

„Thrillerul perfect. Pur şi simplu, nu l-am putut lăsa din mână.“ – A.J.Finn. Hipnotizant.

Alex Michaelides – Furia. Traducere din limba engâleză şi note de Dana-Ligia Ilin. Editura Litera, colecţia Buzz Books. 327 pag.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici