O carte pe zi: „În visul meu am un cuţit în mână” de Ashley Winstead

„Scriitură superbă, secrete suculente, personaje feminine complexe şi suspans trepidant – ce poţi cere mai mult de la un thriller de debut?”, scrie Andrea Bartz pe coperta a patra a cărţii.

127 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi: „În visul meu am un cuţit în mână” de Ashley Winstead

Prin urmare, aveţi de a face cu unul dintre cele mai captivante thrillere de debut apărute în ultima vreme. Autoarea, o tânără scriitoare din Texas, a fost profesor universitar, cu un doctorat în beletristica secolului XXI. Iar această primă carte a ei (apărută în 2021, între timp a mai publicat alte două care, sperăm, se vor traduce şi ele în româneşte) a fost foarte bine primită de critici şi de cititori. O carte despre iubire şi trădare, năzuinţe şi complicităţi, dorinţă de putere şi invidii care duc la decizii năucitoare, cu o intrigă foarte bine construită, cu răsturnări uimitoare de situaţii şi, în cele din urmă cu un final cu totul neaşteptat.

Scriu editorii: „Şase prieteni. O reuniune. O crimă neelucidată. La zece ani de la absolvirea facultăţii, Jessica Miller şi-a planificat minuţios întoarcerea triumfală la Universitatea Duquette. Cu toţii o să vadă o femeie încrezătoare, frumoasă, lipsită de griji – nici urmă de fata a cărei lume, ale cărei prietenii, au fost fracturate definitiv de uciderea lui Heather Shelby în ultimul an de facultate. Însă nu toţi sunt dispuşi să lase uitării ce s-a întâmplat. Cineva doreşte cu disperare să-l identifice pe criminal. Când Jessica, Mint, Courtney, Coop, Frankie şi Jack se întâlnesc din nou, măştile perfecte cad rând pe rând, dezvăluind straturi care ar fi trebuit să rămână ascunse pe veci. Cât de bine se cunoşteau între ei, de fapt? Ce taine cumplite ascunde fiecare? Ce s-a întâmplat, de fapt, în noaptea crimei?

Un thriller psihologic alert, o poveste emoţionantă despre iubiri şi trădări, despre speranţe şi secrete, despre ambiţii şi neîmpliniri, despre nevinovăţie şi cruzime, cu un final absolut năucitor”.

„Un roman de debut incisiv… Explorează ce înseamnă să râvneşti la viaţa altora indiferent de preţ” – The New York Times.

Ashley Winstead – În visul meu am un cuţit în mână. Traducere din limba engleză de Mihnea Arion. Crime Scene Press. 381 pag.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici