O carte pe zi: „Intuitio” de Laurent Gounelle

De-a lungul anilor, Luarent Gounelle a colindat lumea în căutarea unor oameni care să-i ofere răspunsuri la o întrebare fundamentală: cum să ne atingem potenţialul maxim şi să găsim un sens vieţii?Intuitio înseamnă în latină imagine reflectată în oglindă.

113 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi: „Intuitio” de Laurent Gounelle

O carte pe zi: „Intuitio” de Laurent Gounelle

Scriu editorii: „Un thriller iniţiatic, pe cât de original, pe atât de captivant, care te va ajuta să descoperi cea mai fascinantă forţă din lume: forţa ta interioară. Timothy Fisher, un tânăr autor de romane poliţiste, duce o viaţă liniştită în cartierul Queens din New York, alături de motanul său Al Capone. Când la uşa lui îşi fac apariţia doi agenţi FBI propunându-i să-i ajute la prinderea celui mai vânat om din ţară, Fisher crede la început că e vorba de o farsă. Dar după câteva clipe în care e tentat să refuze, acceptă într-un final propunerea lor ciudată: să se alăture unui program care îi antrenează pe oamenii capabili să-şi acceseze intuiţia prin voinţă. Sceptic la început, Fisher, care a crezut că are o existenţă banală, descoperă că lumea ascunde posibilităţi nebănuite. Curând, se trezeşte prins într-o cursă contracronometru care îl va ajuta să îmblânzească această putere puţin cunoscută, dar accesibilă tuturor, o putere care ne arată viaţa aşa cum este ea cu adevărat: extraordinară.”

Prin urmare avem de a face cu un thriller, poate uşor deosebit de majoritatea, pentru că punctul de plecare este intuiţia, pe care care o poţi dezvolta prin voinţă, în aşa fel să descoperi cam unde se află şi ce ar dori să facă un răufăcător. Dar când acesta are în plan să pedepsească oameni sau firme care vor să distrugă lumea?

Apare în acest fel a doua temă a cărţii, care devine dominantă. Condiţiile vieţii omenşte pe pământ sunt distruse în ritm terfiant – realitate pe care o cunoaştem cu toţii, poate nu o acceptăm sau nu o conştientizăm la dimensiunile ei, sugerează Laurent Gounelle. Nici nu ne imaginăm ce coşmar va deveni existenţa pe pământ, dacă nu se schimbă nimic.

„Cei mai mulţi oameni sunt incapabili de a face efortul să renunţe la fumat când li se spune că au cancer ia plămâni şi tu vrei să nu se mai îndoape cu carne de vită doar ca să salveze pădurea amazoniană? Chiar dacă această cauză nu-i lasă indiferenţi, nu vor să-şi schimbe obiceiurile, aşa că, pentru a evita să se culpabilizeze, preferă să nu-şi pună întrebări. Nu foloseşte la nimic să le explici că fără pădurile tropicale şi gheţurile de la Polul Nord vor avea mai târziu regiuni atât de uscate, încât vor deveni de nelocuit şi altele, dimpotrivă, pradă ploilor torenţiale tot anul şi că în cele din urmă toată lumea va trăi iadul pe pământ. Ceea ce vor este să continue să înfulece biftec acum, fără să-şi pună întrebări despre provenienţa sa şi nici a soiei sau a porumbului care hrăneşte vitele, vor să continue să-şi cumpere fără încetare haine noi, fără să-şi pună întrebări despre cantitatea de apă necesară pentru confecţinarea unui singur obiect de îmbrăcăminte, să continue să călătorească departe, fără să-şi pună întrebări, să plece în croazieră, fără să-şi pună întrebări, să continue să cumpere rahaturile care vin pentru ei de la celălalt capăt al lumii, fără să-şi pună întrebări.”

În spatele acestei situaţii sunt firme şi bănci care nu vor decât profitul şi au ajuns mai puternice decât statele, căărora le dictează ce să facă. Şi care înghit economiile oamenilor cumsecade.

„Intuitio înseamnă mai mult decât o intrigă pasionantă. Îi pune pe cititori în faţa unei întrebări pătrunzătoare în legătură cu propria capacitate de intuiţie." – Ouest - France

Laurent Gounelle, născut în 1966, este unul dintre scriitorii francezi cei mai citiţi în întreaga lume. Specializat în ştiinţe sociale, cu studii în Franţa şi Statele Unite, în prezent este conferenţiar la Universitatea Clermont Ferrand.

Laurent Gounelle – Intuitio. Traducere din limba franceză de Carmen Otilia Spînu. Editura Trie, colecţia Fiction Connection. 395 pag.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
carte,
cronică

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici