O carte pe zi. „Laţul” de Lilja Sigurdardóttir

170 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi. „Laţul” de Lilja Sigurdardóttir

„Fireşte că (Sonja) n-ar fi putut apărea cu mai puţin decât se înţeleseseră cei doi, însă era furioasă. Aceasta era tactica obişnuită când erai prins în laţ; spuneau una şi realitatea era cu totul alta.”

O femeie tânără, elegantă şi hotărâtă trece aproape regulat prin sala de îmbarcare a unui aeroport islandez. Are întotdeauna o valiza sofisticată, mai mare sau mai mică. Un bătrân vameş o observă, treptat se concentrează asupra ei, convins că femeia îşi riscă viaţa pentru ceva. O dată o opreşte, o controlează la sânge, nu găseşte nimic compromiţător. Dar e convins în continuare că femeia trafichează ceva. Droguri, cumva ? Cine e femeia ? O urmăreşte, descoperă că se întâlneşte cu unul dintre cei mai temuţi traficanţi ai capitalei. Şi brusc, relaţiile dintre pasageră şi vameş se schimbă.

Nu spunem mai mult, cum nu spun nici editorii în prezentarera lor: „După un divorţ urât, frumoasa Sonja încearcă din răsputeri să-şi câştige existenţa şi să obţine custodia fiului ei. Forţată de împrejurări, face contrabandă de cocaină în Islanda. Nu durează mult şi se pomeneşte prinsă într-o lume a infractorilor nemiloşi. În încercarea de a scăpa de primejdie, trebuie să apeleze la inteligenţă pentru a-l înfrunta pe inamicul ei numărul unu, Bragi, un agent vamal cu multă experienţă care îi stinghereşte strategiile noi şi tot mai îndrăzneţe.

Lucrurile sunt şi mai complicate pentru că Sonja are o relaţie cu o femeie, Agla, care cândva a ocupat o poziţie înaltă în consiliul de administraţie al unei bănci dar acum, după criza economică din Islanda, se luptă cu acuzaţii de tot felul.

Un thriller original şi sexy, cu acţiune într-un ritm nebunesc, plasată în oraşul Reykjavík acoperit încă de cenuşa vulcanului Eyjafjallajökull, şi personaje fascinante. O reuşită literară a uneia dintre cele mai captivante scriitoare moderne de mystery & thriller.”

„Fireşte că (Sonja) n-ar fi putut apărea cu mai puţin decât se înţeleseseră cei doi, însă era furioasă. Aceasta era tactica obişnuită când erai prins în laţ; spuneau una şi realitatea era cu totul alta.”

Lilja Sigurdardóttir, născută în 1972, este o autoare islandeză de teatru şi romane poliţiste. A publicat şase romane, a căror acţiune se desfăşoară mai ales în capitala Reykjavik. Cărţile ei a fost traduse în cel puţin şase alte limbi, iar unele dintre ele, între care şi cea de faţă, au fost cumpărate de case de producţie pentru a fi ecranizate.

„Laţul” este un thriller original, sofisticat, un roman psihologic reuşit, iar măiestria autoarei este desăvârşită : face cititorul să simpatizeze un personaj care încalcă legea.

Lilja Sigurdardóttir – Laţul. Traducere şi note de Liviu Szoke. Crime Scene Press. 284

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici