O carte pe zi: „Pământ rece” de Ann Cleeves

Al şaptelea volum din seria Shetland. Aleasă de The Guardian printre cele mai bune cărţi poliţiste din 2016.

165 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi: „Pământ rece” de Ann Cleeves

O carte pe zi: „Pământ rece” de Ann Cleeves

„Shetland e un loc fascinant, iar personajele, unele născute şi crescute acolo, altele căutându-şi consolarea sau mântuirea în insula aceea izolată, coexistă şi creează fondul pentru desfăşurarea misterului.” - Crimesquad

Scriu editorii: „Iarna în Shetland. O ploaie torenţială provoacă o alunecare de teren care blochează circulaţia şi mătură totul în calea ei până ajunge la mare. Jimmy Perez vede cum valul de noroi şi turbă distruge o casă despre care toată lumea crede că e nelocuită. Însă printre ruine, sub pământ, e descoperit trupul neînsufleţit al unei femei cu părul negru, îmbrăcată într-o rochie roşie de mătase. Crezând că împărtăşesc descendenţa mediteraneană, Perez devine obsedat să-i descopere identitatea.
Numai că femeia nu a fost ucisă de alunecarea teren, ci era deja moartă – şi nu din cauze naturale. Iar Perez trebuie să înfrunte din nou demonii trecutului şi comunitatea taciturnă şi secretoasă din Shetland ca să facă lumină în zilele întunecate ale iernii…”

„Dacă sunteţi în căutarea unor romane poliţiste excelente în stilul Agathei Christie, nu aveţi altceva de făcut dcât să o citiţi pe Ann Cleeves.” Antonia Fraser, The Lady

În ziua înmormântării vechiului prieten Magnus Tait, Jimmy Perez, detectiv pe care l-am întâlnit în volumele anterioare ale seriei Shetland, descoperă, în urma unei alunecări de teren, trupul femeii ucise. Şi multe secrete despre care mai nimeni nu vrea să vorbească. Dar există şi un personaj „care ştie să facă oamenii să vorbească.” Aşa că se mai descoperă o crimă, menită s-o acopere pe prima. Un roman tensionat, cu scriere limped, citibil fără urmă de hiatus.

Jimmy Perez, care nu este de-al locului, un văduv cu o fată vitregă, e un bărbat hotărât, care nu se abate din drumul său. Perez, un îndrăgostit de locul în care trăieşte, deşi Shetland e o mică insulă scoţiană aruncată de natură în bătaia vânturilor reci, cu aerul sărat şi unde plouă aproape 365 de zile pe an. Greu de închipuit că într-un asemenea climat se mai pot produce orori.

Unul dintre cele mai memorabile romane din serie.

Ann Cleeves – Pământ rece. Traducere din limba engleză de Mihnea Arion. Crime Scene Press. 397 pag.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
carte,
cronică,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici