O carte pe zi: "Pe ce picior dansaţi? ", de George Arion, îl are ca protagonist pe cel mai îndrăgit anchetator din literatura poliţistă românească

Reeditarea a două microromane cu celebrul ziarist Andrei Mladin, cel mai îndrăgit anchetator din literatura poliţistă românească.

226 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi: "Pe ce picior dansaţi? ", de George Arion, îl are ca protagonist pe cel mai îndrăgit anchetator din literatura poliţistă românească

O carte pe zi: "Pe ce picior dansaţi? ", de George Arion

Cartea de faţă este la a doua ediţie. Pentru prima oară a apărut în 1990, la Editura Eminescu. Cuprinde două microromane: "Pe ce picior dansaţi?" şi "Misterul din fotografie". Cele două proze îl au ca protagonist pe jurnalistul Andrei Mladin, cel mai îndrăgit anchetator din literatura poliţistă românească. Am spus până acum esenţialul. Dar ceva trebuie să mai adaugăm, pentru a atrage noi cititori.

Scriu editorii: "În prima dintre naraţiuni, eroul primeşte o misiune neobişnuită: să dezlege enigma morţii unui profesor de muzică. O anchetă dificilă, deoarece profesorul a încetat din viaţă cu multe decenii în urmă. Căutarea adevărului îl poartă pe Andrei Mladin pe căi sinuoase. Cei care l-au cunoscut bărbatul dispărut în condiţii suspecte nu sunt prea dispuşi să vorbească, iar cei care o fac prezintă poveşti contradictorii. Numeroasele piste pe care le urmăreşte dezvăluie un adevăr cutremurător.

Misterul din fotografie e o distopie plasată într-un oraş imaginar unde domneşte corupţia, iar asasinatele se comit pe bandă rulantă din dorinţa unui individ însetat de răzbunare şi de putere, dornic să pună mâna pe o avere imensă. Luptând singur împotriva tuturor, Andrei Mladin hotărăşte să afle cine se află în spatele crimelor, chiar cu preţul vieţii".

Nu povestim mai mult din ce se întâmplă în cele două microromane, cititorului trebuie să-i rămână surpriza.

În remarcabila sa carte "Melonul domnului comisar", Daniela Zeca-Buzura nota: "Andrei Mladin se înscrie în seria celor care au ales, dintr-un motiv sau altul (cerut de strategia textuală), să devină detectiv. Deşi ziarist, ca şi predecesorul său francez, Rouletabille, Mladin nu o face pentru a dezlega un mister, ci pentru că este parte componentă în acesta, actant ce nu se poate sustrage jocului complicat în care se trezeşte fără voie, fără să cunoască resorturile unei înscenări care îi periclitează existenţa".

George Arion - "Pe ce picior dansaţi?" Crime Scene Press. 181 pag.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici