Ce efecte are cloropicrina, arma chimică folosită de Rusia în Ucraina

În agricultură, cloropicrina este injectată în sol înainte de plantarea unei culturi pentru a fumiga solul.

2527 afișări
Imaginea articolului Ce efecte are cloropicrina, arma chimică folosită de Rusia în Ucraina

Ce efecte are cloropicrina, arma chimică folosită de Rusia în Ucraina

SUA acuză Rusia că foloseşte pe frontul din Ucraina afrme chimice interzise de legile războiului.

Replica Moscovei nu s-a lăsat aşteptată, oamenii Kremlinului replicând că acuzaţiile sunt „odioase şi fără temei”, după cum s-a exprimat Anatoli Antonov, ambasadorul Rusiei în America.

Departamentul de Stat apreciază că Rusia a folosit un agent chimic, cloropicrina, încălcând Convenţia pentru arme chimice.

În agricultură este folosit la dezinfectant. Cloropicrina este injectată în sol, înainte de plantarea unei culturi, pentru a trata solul.

Asta în timp ce la nivel militar, acum interzis, este un iritant cu efect de gaze lacrimogene care pot afecta plămânii, ochii şi pielea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici