O carte pe zi: „Pe muchie de cuţit” de Jeffery Deaver

De astă dată, răufăcătorul vrea să salveze, culmea, pietrele preţioase: „E ca şi cum ar salva o specie pe cale de dispariţie: nu lasă diamantele să ajungă pe mâinile celor de la fabricile de inele de logodnă. A furat pietrele pure ca să le păstreze pure..”

197 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi: „Pe muchie de cuţit” de Jeffery Deaver

O carte pe zi: „Pe muchie de cuţit” de Jeffery Deaver

Pentru cei avizaţi, trebuie să spunem că titlul acesta nu are nicio legătură, cu cartea, apărută şi în româneşte, în urmă cu mai bine de un deceniu, despre experienţele unui chirurg şi nici cu filmul de acum trei decenii, un poliţist excelent. Este un roman din seria Lincoln Rhyme, al cincisprezecelea, fostul poliţist paralizat de la gât în jos, căruia i-a rămas mintea întreagă şi care rezolvă, împreună cu echipa sa extraordinară, în frunte cu Amelia Sachs, cele mai dificile cazuri.

Da data aceasta, cei doi detectivi investighează o crimă triplă din Districtul Diamantelor din New York, confruntându-se cu un criminal care terorizează cuplurile în cel mai fericit şi mai vulnerabil moment al vieţii lor: în timpul achiziţionării unui inel de logodnă sau după o întâlnire cu un organizator de nunţi, planificând o zi ce nu va mai veni niciodată. ”În mod curios – scriu editorii -, criminalul lasă în urmă, în magazinul de bijuterii de pe strada 47, pietre preţioase în valoare de jumătate de milion de dolari, dar şi un martor nevinovat care reuşeşte să fugă. Îi poate ajuta Vimal Lahori, tânărul tăietor de diamante, pe Rhyme şi pe Sachs să îl descopere pe criminal? Însă dezastrul ce urmează, ameninţând însăşi siguranţa oraşului, îi oferă ucigaşului o acoperire perfectă de a se strecura printre cei suspecţi.”

De astă dată, răufăcătorul vrea să salveze, culmea, pietrele preţioase: „E ca şi cum ar salva o specie pe cale de dispariţie: nu lasă diamantele să ajungă pe mâinile celor de la fabricile de inele de logodnă. A furat pietrele pure ca să le păstreze pure. Cei doi au spus că a turuit întruna despre faptul că diamantele sunt inima pământului şi că, dacă le tai, e ca şi cum le-ai viola şi ucide.” (O asemenea credinţă mai exista în India, cu mii de ani în urmă).

Prin urmare e vorba despre crime, dar şi despre lumea afacer ilor cu diamante. Şi în mod cert, ştiutorii şi neştiutorii vor afla cele mai detaliate şi surprinzătoare amînunte despre diamante şi lumea celor care s coupă de ele, de la tăiat, la şlefuit, adică de la a transforma o bucată de minereu care nu spune mai nimic nimănui la diamante care valorează milioane de dolari.

Deaver, mai spun editorii, excelează nu doar prin dozarea măiestrită a suspansului, ci şi prin descrierea impresionantă a unei lumi de interese întunecate ce duc deseori la crimă şi la moarte – cea a negustorilor de pietre preţioase.

Jeffery Deaver – Pe muchie de cuţit. Un roman cu Lincoln Rhyme. Editura RAO. 601 pag.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici