O carte pe zi: "Prin ochii ei", de Sarah Pinborough

"Trebuie să citiţi neapărat «Prin ochii ei»… E fenomenală".

318 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi: "Prin ochii ei", de Sarah Pinborough

O carte pe zi: "Prin ochii ei", de Sarah Pinborough

Dacă ai încredere în părerile lui Stephen King, maestrul suspansului, nu poţi să nu fi ademenenit de spusele sale: "Trebuie să citiţi neapărat Prin ochii ei… E fenomenală". Pe coperta a doua a cărţii se înşiruie nu mai puţin de opt citate din diferite cronici sau păreri ale unor sciitori remarcabili care susţin că romanul de faţă este strălucitor, electrizant, cu un final absolut neaşteptat, un thriller psihologic năucitor, o capodoperă de suspans, un thriller redutabil şi tulburător, plin de întorsături de situaţie ca un drum de munte şi la fel de exasperant, în sfârşit, thrillerul anului. Romanul a apărut în original în 2017, a urcat peste noapte în topurile mai multor publicaţii, a fost tradus deja în peste 20 de ţări şi sunt discuţii cu mai multe studiouri importante interesate de ecranizare. Autoarea a publicat până acum alte douăzeci de romane.

Cum îl prezintă editorii: "Louise este o mamă singură, secretară, prinsă în rutina de zi cu zi. Într-una din rarele ei seri în oraş, întâlneşte un bărbat într-un bar şi imediat ies scântei. Deşi pleacă după ce se sărută, e încântată că în cele din urmă a creat o legătură cu cineva.

Când ajunge la serviciu luni, Louise îl întâlneşte pe noul ei şef, David. Bărbatul de la bar. Bărbatul căsătorit de la bar... care îi spune că sărutul a fost o greşeală teribilă, dar care încă nu-şi poate lua ochii de la ea.

Apoi Louise se ciocneşte de Adele, care este nouă în oraş şi are nevoie de o prietenă. Dar se întâmplă ca tocmai ea să fie căsătorită cu David. Iar dacă vă închipuiţi că ştiţi cum se va sfârşi această poveste, mai gândiţi-vă, pentru că Prin ochii ei nu seamănă cu nicio altă carte pe care aţi citit-o până acum. David şi Adele par să formeze cuplul perfect. Şi atunci de ce este David atât de obsedat de control? Şi de ce este Adele atât de speriată?

Pe măsură ce Louise este atrasă în relaţia cu David şi Adele, ea ajunge să-şi pună tot mai multe întrebări şi să găsească tot mai puţine răspunsuri.

Singurul lucru clar e faptul că ceva în acest mariaj este complet în neregulă. Dar Louise nu poate ghici amploarea problemei - şi cât de departe poate merge cineva ca să-şi protejeze secretele căsniciei. Prin ochii ei este un roman în care Sarah Pinborough reinventează clasicul triunghi amoros, luându-i complet prin surprindere pe cititori".

Povestea este văzută prin ochii celor două femei, bărbatul David, medic psihiatru, având mai degrabă rolul de decor şi ecou al gândurilor şi faptelor celor două femei care se atrag şi se resping succesiv până la un deznodământ uimitor. Nu putem spune mai mult decât să subliniem că lectura acestui roman nu fi nicium dezamăgitoare, ci va provoca, într-adevăr, discuţii. Lectură grabnică!

Sarah Pinborough - "Prin ochii ei". Editura Litera, colecţia Buzz books. Traducere din limba engleză şi note de Adriana Bădescu. 414 pag.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici