O carte pe zi: „Secretul Familiei Rothschild” de Elie de Rothschild Jr.

Bani, aventură, trădare, strategie, iubire, geopolitică. Asociat cu puterea banilor, acest nume hrăneşte credinţe şi legende, iar puterea sa evocatoare rămâne intactă în aproape trei secole de moştenire.

211 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi: „Secretul Familiei Rothschild” de Elie de Rothschild Jr.

Zvonul principal se învârte în jurul unei presupuse puteri oculte şi a unei averi făcute din războaie.

Caut pe internet şi găsesc o mulţime de informaţii, doar familia este foarte veche, de pe la 1500. Se spune, succint, că e o dinastie europeană de origine iudaico-germană, care a întemeiat case bancare şi financiare europene începând cu sfârşitul secolului al XVIII-lea. Spre deosebire de majoritatea factorilor precedenţi, Rothschild a reuşit să-şi moştenească bogăţia şi să-şi înfiinţeze o familie bancară internaţională prin cei cinci fii ai săi, care s-au stabilit în Londra, Paris, Frankfurt, Sevilia şi Napoli. Familia a fost ridicată la rangul de nobil în Sfântul Imperiu Roman şi în Regatul Unit. Cinci linii din ramura austriacă a familiei au făcut parte din nobilimea austriacă, fiind numiţi baroni ereditari ai Imperiului Habsburgic de către împăratul Francisc al II-lea în 1816. O altă linie, din ramura britanică a familiei, a fost ridicată la nivelul nobilimii britanice la cererea reginei Victoria. În timpul secolului al XIX-lea, familia Rothschild posedă cea mai mare avere privată din lume, precum şi în istoria lumii moderne. Proprietatea familiei a fost împărţită între diverşi descendenţi, iar astăzi interesele lor acoperă o gamă largă de domenii, inclusiv servicii.

„Élie de Rothschild jr s-a cufundat în această poveste, care totuşi îl depăşeşte, înainte de a se lăsa prins în joc şi de a da naştere unui manuscris care trece cu mult de graniţele epopeii cunoscute. Descrie mecanismele unui antisemitism medieval care persistă şi astăzi, descompune sistemul financiar şi abaterile acestuia de-a lungul timpului şi conturează figurile cheie care au construit mitul Rothschild.” (Noblesse & Royautes).

Autorul este fiul baronului Elie de Rothschild, născut în Israel, stabilit în Franţa, unde se dedică producţiei vinului, designului, modei şi sponsorizează anumite cercetări în înalta tehnologie. După ce a spus povestea familiei într-un serial Tv de ficţiune, a scris şi această primă carte a sa.

Elie de Rothschild Jr. – Secretul Familiei Rothschild. Traducere din limba franceză de Aurelia Ulici. Editura EAO. 448 pag.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici