Video Pastila de lectură: Scriitorul Marian Coman îţi recomandă lecturi care te duc în lumi de poveste

  • Scriitorul Marian Coman recomandă ”Transformarea” şi ”Argintul preschimbat, două cărţi numai bune de citit acasă
  • ”Transformarea”, de Justin Cronin, a apărut în 2017, la editura Nemira şi spune povestea unui virus
  • Marian Coman este laureatul mai multor premii naţionale dedicate literaturii Fantasy & Science Fiction
453 afișări
Timpul trece mai uşor când citeşti. În plus, lectura îţi stimulează memoria şi inteligenţa. Scriitorul Marian Coman recomandă două cărţi potrivite pentru perioada de izolare: ”Am pentru voi două propuneri de lectură potrivite cu perioada asta pe care o traversăm.”
 
Volumul ”Transformarea”, de Justin Cronin, a apărut în 2017, la editura Nemira, ”Este un science fiction amestecat cu fantasy şi horror. Un virus evadează din laborator şi de acolo vine Apocalipsa”, spune Marian. 
 
”Dacă vreţi să evadaţi complet din atmosfera acestor zile vă recomand un fantasy care o să vă facă să vă detaşaţi, să mergeţi într-o lume de poveste. Se numeşte «Argintul preschimbat», este semnat de Naomi Novik. A câştigat premiul Locus, în 2019 şi a fost finalistă Nebula şi Hugo, cele mai importante premii pentru science fiction din lume”, notează scriitorul.
 
Marian Coman s-a născut în 1977, la Mangalia. A trăit, însă, o lungă perioadă la Brăila, unde a fost jurnalist în presa scrisă şi televiziune. A fost redactor şef al cotidianului Obiectiv - Vocea Brăilei, al revistelor Obiectiv Cultural şi Nautilus şi scenaristul benzilor desenate Harap Alb continuă şi Tinereţe fără bătrâneţe. A renunţat la presă în 2014 şi, vreme de mai bine de trei ani, a trăit scriind proză şi scenarii de benzi desenate. Este laureatul mai multor premii naţionale dedicate literaturii F&SF şi al unui trofeu al Convenţiei Europene de Science-Fiction.
 
A scris volumele "Nopţi albe, zile negre" (2005), "Testamentul de ciocolată" (2007), "Teoria flegmei. Apel la mitocănie" (2008), "Haiganu. Fluviul Şoaptelor" (2015) şi "Haiganu. Furia Oarbă" (2017) şi scenariul romanului grafic "TFB" (2016), iar povestirile sale au fost incluse în numeroase antologii.
 
În 2018, s-a alăturat echipei Editurii Nemira, unde coordonează imprintul Armada, dedicat literaturii SF, Fantasy şi Thriller. În prezent, locuieşte în Bucureşti şi este membru PEN Club România.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici