O colecţie de opere semnate de Jules Perahim va fi scoasă la vânzare. Expoziţia va fi dedicată soţiei artistului

  • O colecţie de artă Jules Perahim, realizată după o călătorie în Africa, va fi scoasă la licitaţie săptămâna viitoare, alături de aproximativ 200 de lucrări de artă contemporană semnate de Brâncuşi, Ghenie, Brauner sau Cădere.
  • Expoziţia va fi dedicată soţiei artistului, Marina Vanci, cât şi lui Vasco de Gamma, lui David Livingstone şi lui Raymond Roussel, supranumiţi de Perahim „inventatorii” Africii.
  • Întreaga colecţie poate fi vizionată la Palatul Cesianu-Racoviţă, alături de aproximativ 200 de lucrări de artă contemporană semnate de Brâncuşi, Ghenie, Brauner, Cădere, Baba, Bălaşa, Bernea, Câlţia, Piliuţă, Aftene sau Fikl, până joi, 18 februarie, când va avea loc, online, la Artmark, licitaţia.
296 afișări
Imaginea articolului O colecţie de opere semnate de Jules Perahim va fi scoasă la vânzare. Expoziţia va fi dedicată soţiei artistului

Sursa foto: Artmark

Jules Perahim avea să descopere în anul 1972 mult îndepărtata Africă. Locuri precum Tanzania, Kenya sau Zambia îi vor produce o uriaşă impresie, motiv pentru care în urma acestei experienţe, artistul va realiza o întreagă serie de picturi, guaşe şi desene, reunite un an mai târziu, în 1973, în cadrul expoziţiei sale personale de la Galeria „Mony Calatchi” din Paris.

La mijlocul anilor 1970, Jules Perahim organizează la Lisabona o expoziţie personală cu întreaga colecţie de opere, care este cumpărată în întregime. Achiziţia a fost făcută de doctorul şi colecţionarul portughez N. Caleiras.

Întreaga colecţie de opere semnate de Jules Perahim, din ciclul 1972, sunt scoase la vânzare în cadrul Licitaţiei de Artă Postmodernă şi Contemporană, pe 18 februarie.

Lucrările evocă experienţa fundamentală legată de călătoriile artistului în Africa, care au lăsat urme adânci în noua sa creaţie. „Conflict”, „Călători”, „Animale exotice”, „Îmbrăţişări”, „Himere”, „Apostolii noului mileniu”, sau „Dialog în oglindă” sunt opere în care se regăsesc alături animale extravagante, obiecte sau plante în proiecţii fantastice şi care au un preţ de pornire de doar 2.000 de euro fiecare.

Ciclul de opere realizate în 1972 este completat, în licitaţie, de lucrări realizate un deceniu mai târziu de Jules Perahim - „Zori de zi” sau „Le vol” au un preţ de pornire de 1.500, respectiv 2.000 de euro.

Totodată, cea mai valoroasă operă a artistului Jules Perahim, din licitaţie, realizată în 1973, este „Le Gala des Incomparables”. Opera, cu preţul de pornire de 4.000 de euro, a participat în acelaşi an la „Expoziţia de picturi şi guaşe” în cadrul Galeriei „André François Petit” din Paris.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici