O galerie din palatul lui Nero de la Roma s-a prăbuşit - GALERIE FOTO

O galerie din fosta reşedinţă a împăratului Nero, Domus Aurea, s-a prăbuşit marţi în centrul istoric al Romei, fără a provoca victime, probabil din cauza infiltrărilor de apă din timpul iernii.

176 afișări
Imaginea articolului O galerie din palatul lui Nero de la Roma s-a prăbuşit - GALERIE FOTO

O galerie din palatul lui Nero de la Roma s-a prăbuşit (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Jumătate din Galeria lui Traian s-a prăbuşit marţi, în jurul orei locale 9.00, afectând o suprafaţă de circa 60 de metri pătraţi, a precizat directorul tehnic al Domus Aurea, Antonello Vodret.

Acesta a mai apreciat că este vorba de cea mai gravă prăbuşire suferită de monumentul situat în centrul istoric al Romei, între Colosseum şi Forumul roman.

Incidentul nu a provocat victime, întrucât nimeni nu se afla în galerie la momentul producerii accidentului, au constatat echipele de intervenţie.

Atât pompierii, cât şi directorul tehnic au apreciat că "infiltrările de apă" din timpul iernii au cauzat probabil prăbuşirea pereţilor sitului aflat parţial sub pământ. "Solul s-a impregnat de apă", a explicat Antonello Vodret.

Un responsabil al sitului, Luciano Marchetti, a avertizat asupra posibilităţii producerii unor accidente ulterioare celui de marţi.

În schimb, un responsabil pe Cultură al municipalităţii, Umberto Croppi, a dat asigurări că distrugerile nu sunt grave, Galeria lui Traian fiind o structură separată de Domus Aurea.

Municipalitatea a decis totuşi să protejeze situl de viitoare ploi, folosind 300 de saci de nisip.

La situl Domus Aurea, aflat în stare de degradare, sunt desfăşurate lucrări de restaurare în valoare de 2 milioane de euro. După ce o bucată din tavanul reşedinţei s-a prăbuşit, situl a fost închis, în 2005, parţial redeschis în februarie 2006 şi închis din nou în martie 2008, din cauza problemelor de siguranţă.

Domus Aurea este un imens palat imperial din Roma antică, ce a fost construit de Nero (după incendiul Romei din anul 64 era noastră), care acoperea o parte importantă din oraş. Ea includea mai multe clădiri distincte, grădini foarte mari şi un lac artificial.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici